17 de gener de 2019

Entre aquest dijous i diumenge, actes centrals de les festes patronals de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

Les festes patronals organitzades per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada acullen el cos central dels seus actes a partir d’avui dijous. En primer lloc, aquest matí, dia de Sant Antoni Abat i a les 11 del matí, es celebrarà el solemne Ofici a la basílica de Santa Maria. Prèviament i en finalitzar l’Ofici es realitzarà “el ritual” d’acompanyar les banderes i els seus portadors als seus domicilis respectius, acompanyades de la pubilla i les seves dames, els trabucaires igualadins “Els Voladors”, la Banda de Música d’Igualada i el Ball de Bastons d’Igualada. És en aquesta ocasió on els goigs de Sant Antoni són cantats en finalitzar l’Ofici, interpretats per l’Schola Cantòrum d’Igualada.

Dissabte 19 de gener, ja la vigília del dia dels Tres Tombs, es realitzarà la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat. A 2/4 de 6 de la tarda s’iniciarà la concentració als voltants del c/Mariano Cuiner per tal d’iniciar la recollida de les banderes gremials als domicilis dels seus portadors i en finalitzar el recorregut posterior, es retornaran de nou als corresponents habitatges on els protagonistes de la festa, obsequiaran als presents amb la tradicional coca i barreja. El recorregut principal de la cercavila serà el següent:  av. Barcelona, c/Òdena, c/Capellades, c/St. Josep, Av.Barcelona, c/Lleida, Passeig de Mossèn Jacint Verdaguer, c/del Cardenal Vives, C/Soledat, Plaça del Rei, c/Sant Jordi, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, Rambla Nova, Rambla St. Ferran, plaça Castells, c/St. Agustí, plaça St. Joan, c/St. Simplici, plaça de la Creu, c/del l’Argent, plaça de l’Ajuntament, c/St Maria, c/del Roser, plaça del Rei, c/Soledat, c/de Santa Joaquima Vedruna, c/Lleida, Av. Barcelona nº 53. En acabar es trornarà de nou la bandera gran al c/Sant Josep, 39.

L’endemà, diumenge 20 de gener, es durà a terme la celebració dels Tres Tombs. Per als qui vulguin matinar, a partir de les 9 i fins 2/4 d’11 del matí, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau (Fàtima), es podrà gaudir de l’esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs. A partir de les 11 del matí, els participants començaran a concentrar-se als carrers del voltant de la plaça Castells, per tal que a les 12h puguin iniciar-se els Tres Tombs.
El Fanal encapçalarà la comitiva, seguit de quatre Frisons, el carro amb la imatge de Sant Antoni Abat, les banderes gremials, la pubilla amb les seves dames d’honor, i tots els carros, carruatges i animals participants.

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, es realitzarà la benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.
Al llarg del matí, tothom qui desitgi el típic tortell de Sant Antoni, podrà comprar-lo a les diferents parades que des de l’Antic Gremi de Traginers i gràcies als seus col·laboradors, hi haurà en diversos punts: Rambla Sant Isidre i Passeig Verdaguer. Un cop finalitzats els Tres Tombs, i per tal de cloure la diada, es celebrarà el merescut dinar de germanor.

Des de l’Antic Gremi de Traginers es vol recordar als participants dels Tres Tombs que és necessària la inscripció, que es podrà realitzar al Torrent de Can Masarnau (Fàtima), així com la presentació de la documentació dels animals participants (passaport). A més, a tots els espectadors es volen fer extensives les informacions, consells i instruccions acollides al Pla d’Autoprotecció (PAU) durant els Tres Tombs:
-Evitar recollir caramels a la zona de pas dels carruatges.
-Vetllar i controlar els nens i nenes perquè no s’aproximin als animals i a les rodes dels carruatges.
-Es recomana no transitar entre carruatges durant tot el recorregut dels Tres Tombs.
-En cas de pèrdua contactar amb la Policia Local.
-Els responsables de l’organització de l’Antic Gremi de Traginers s’identificaran amb un braçalet amb l’anagrama de l’entitat.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: