Energies i benestar: Les creences que ens impedeixen viure lliures!

182

La presa de decisions en el nostre dia a dia, sense donar-nos compte, es fa subjecte o condicionada per les nostres creences limitants: idees que portem incorporades en el nostre sistema de creences, i que ens impedeixen decidir sense un judici lliure de les influències de l’entorn, ja sigui de forma conscient o inconscient.

Aquestes creences, que de forma subtil van gravant-se en la nostre “psique” (en concret a la tercera capa de l’aura, la capa mental) són incorporades directament des de l’inconscient col·lectiu i a través de l’aprenentatge, sobretot durant la infantesa, i poden afectar al desenvolupament de la persona en qualsevol àrea de vida. Quan parlem de les creences limitants, ens referim a les negatives, però també n’hi ha de positives, evidentment, només cal observar com pot ser de diferent una persona, en funció de l’entorn familiar, de l’educació rebuda, de la societat i ciutat on viu i de la cultura i la religió de la regió, i tot està bé i cal respectar-ho, doncs cadascú té la seva experiència de vida per aprendre.
Però en aquest procés d’aprenentatge i evolució que com a adults fem, a vegades és molt difícil de reconèixer com de programats estem, si no t’observes, si no tens temps per aturar-te i observar els teus pensaments o si no vius amb el cor i tens cura de les teves necessitats. Encara hi ha gent que pensa que aquí venim a patir, que la seva vida no els pertany, i això, els impedeix poder ser feliços, i poder caminar tranquils i gaudint de la vida.

Així doncs: Si tens un somni, persegueix-lo! Si vols ser professor perquè t’agrada ensenyar, no escoltis aquell que et diu que no tens paciència per estar amb nens perquè amb els teus germans no en tenies, o al revés, si t’animen a ser una cosa que no vols ser, aprèn a dir no, això no fa per mi o això no em motiva…, fes allò que sentis que vols per a tu i que el teu instint et diu que necessites fer!

Qui et coneix millor? tu mateix! Ara bé, quan fa que no t’escoltes? quan fa que vas deixar d’estimar-te de veritat? Des de quan vius per inèrcia intentant satisfer i agradar als altres…
Les creences podem projectar-les també des del judici o intentant aconsellar algú. Per tant doncs, evitem dir als altres “No serveixes per a això” “No podràs fer-ho”, i menys concretem “No et trauràs mai la carrera” “No trobaràs mai parella si ets així” perquè aleshores podem projectar fins hi tot un bloqueig energètic realment negatiu, com us explicava en l’últim article dels maleficis.

Com podem sanar les nostres creences limitants?

En primer lloc cal descobrir les creences que estan limitant la nostra vida, amb ajuda d’un terapeuta, psicòleg o coach si no les saps reconèixer tu sol però t’adones que en alguna àrea de vida no flueixes, i en segon lloc, cal canviar-les per altres de més constructives a través per exemple de la programació neurolingüística, si provenen de la teva part conscient, o bé eliminar-les mitjançant tècniques de sanació energètica, si provenen de la part inconscient.

Montserrat Argelich