Els veïns del Barri de Xauxa recapten 500 euros per La Marató, amb la participació dels gegants de La Veu

86

El passat 15 de desembre, coincidint amb la retransmissió en directe del programa de la Marató de TV3, els veïns i veïnes del Barri de Xauxa van organitzar un vermut solidari per recaptar donatius i ingressar-los al compte bancari de la Marató, enguany dedicada a la sensibilització i difusió de les malalties minoritàries.

Els portadors dels gegants centenaris del barri de Xauxa, van promoure una matinal amb la resta de gegants de la ciutat. Els gegants Ignasi i Rosseta van estar acompanyats pels seus padrins, els gegants Tonet i Conxita; els gegantons Pia i Tomeu; els capgrossos de la ciutat; els gegants del Barri del Poble Sec, aquests portats per la colla de Dessota; els gegants Bisbalet i Cinta del barri de Santa Caterina; i els capgrossos de la ciutat. També hi van participar, de forma especial, els gegants de “La Veu de l’Anoia”, la Marcel·la i l’Andreu, i per a molts va ser una sorpresa ja que feia temps que no apareixien aquestes figures en una cercavila.

La cercavila va començar a les 10:30h a la plaça de l’Ajuntament i la quitxalla van poder acompanyar els gegants amb els tabals i els seu instruments preferits. Al pas dels gegants hi va haver les barretines solidàries on tothom que va voler va contribuir amb un donatiu.

El plat fort es va servir a la plaça Caterineu a les 12:15h, posant punt final a la cercavila amb una ballada conjunta de tots els gegants i amb el vermut solidari a preus populars. Des de la tarima del local de Xauxa es van sortejar 3 magnífiques paneres que van fer entrega els diferents comerços del barri: Una excel·lent espatlla ibèrica gentilesa de xarcuteria Gual, una fabulosa panera de fruites i verdures del Petit Hort, una panera dolça de cal Llacuna i un lot de sabons de la farmàcia de la plaça de la Creu. Tots els beneficis d’aquest acte van anar cap a la Marató, i al final es va poder ingressar al compte del programa la quantitat de 543€.