Els metges dels CAPs anuncien vaga entre el 26 i 30 de novembre

217

El sindicat de Metges dels Centres d’Atenció Primària ha anunciat aquest matí que entre el proper 26 i 30 de setembre, és a dir, entre dilluns i divendres d’aquella setmana, es convoca una vaga arreu de Catalunya, també els de l’Anoia.

Es denuncia una situació “extremadament crítica, amb excés de feina i condicions laborals precàries”. Entre altres reivindicacions, demanen no haver d’atendre més de 40 visites al dia, sinó que s’haurien de limitar a un màxim de 28, amb un temps mínim de 12 minuts per cadascuna.

Més enllà d’una millora de les seves condicions laborals, des del sindicat també aposten per una millora de l’atenció al pacient amb tres propostes: No esperar més de 2 dies per tenir hora amb el metge de família, trigar màxim 30 dies per anar a l’especialista o per fer-se una prova, en una petició preferent i, en el cas d’una petició ordinària no anar més enllà de 90 dies.

Demanda de més professionals

Una altra de les reivindicacions del sindicat és tornar al número de treballadors que hi havia abans de les retallades, xifra que representa al al voltant de 1.000 metges més. Tot i això, són llocs difícils de recuperar, ja que molts professionals no volen treballar en l’atenció primària.