El sistema telemàtic de preinscripció escolar rep, en el primer matí, 12.000 sol·licituds al conjunt de Catalunya

50

ACN – El sistema telemàtic de preinscripció escolar que s’ha posat en marxa aquest dimecres havia rebut 12.000 sol·licituds fins a les 2 del migdia, segons dades facilitades per la Generalitat. El sistema ha caigut entre les 10.30 hores i les 11.45 hores i des del Centre de Tecnologies i Telecomunicacions de Catalunya s’està mirant d’esbrinar quin ha estat el motiu. De totes maners, a hores d’ara la incidència ja està resolta. Fins a les 10.00 hores s’havien fet 7.500 sol·licituds i a les 13.00 hores el numero pujava a 11.000, unes xifres que tripliquen les previsions que tenia la Generalitat.

El tràmit es pot fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

La preinscripció s’ha posat en marxa aquest dimecres i finalitzarà el 22 de maig, amb la possibilitat de fer-la presencial a partir del 19, i també fins el 22 de maig.