16.2 C
Igualada
Dimecres, març 22, 2023

El procés d’onboarding, clau en la fidelització del talent

Martí Pinyol
Martí Pinyol
Responsable de Gestió de Persones de Grup Carles

El procés d’onboarding o d’acollida és un conjunt d’activitats que una empresa realitza amb l’objectiu d’integrar un nou treballador o treballadora en la seva cultura, valors i operacions. Aquests processos solen ser el producte de diferents accions vinculades a l’orientació, formació i integració amb els equips, tot i que cada organització sol personalitzar-los segons les seves característiques i els requisits específics de cada lloc de treball.

Aquest procés és un aspecte crític per a la correcta integració i fidelització de les persones que s’incorporen a la nostra organització, ja que representa una de les primeres experiències que tenen amb l’empresa.

Una bona d’acollida capacita la persona sobre el rol i responsabilitats del lloc de treball i sobre les eines i sistemes que utilitza l’empresa. Es tracta d’ajudar els nous membres a comprendre les expectatives, polítiques i procediments de l’organització.

Un altre aspecte important d’un procés d’onboarding és que ajuda a establir una cultura positiva a l’empresa. En proporcionar als nous treballadors i treballadores informació sobre la cultura, els valors i les expectatives de l’organització, se’ls ajuda a comprendre com encaixar-hi i com contribuir al seu èxit.

Paral·lelament, una bona acollida millora la fidelització dels empleats. Quan aquests se senten valorats i compresos en el seu nou treball, són més propensos a quedar-se a l’empresa i a desenvolupar-s’hi amb més eficàcia i eficiència. Això pot reduir els costos associats a la rotació de personal i millorar la productivitat de l’empresa en general.

En conclusió, un bon procés d’onboarding és essencial per a la retenció de talents i per a l’èxit de tota organització. És crucial que les empreses desenvolupin i actualitzin constantment els seus processos d’acollida per proporcionar als nous empleats una experiència positiva i valuosa en el seu nou treball, que els ajudi a sentir-se més segurs i valorats. Serà clau per establir una relació positiva i duradora entre l’empresa i els nous membres de l’organització.

Compartir
Martí Pinyol
Martí Pinyol
Responsable de Gestió de Persones de Grup Carles

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Canvi de seu

Cal que es creï riquesa per mantenir l’estat de benestar i normalment les empreses ho fan. D’ací que totes les administracions, locals i internacionals,...

Quelcom tant vital com el temps

En general, cada cop més disposem de menys temps lliure per a nosaltres mateixos, o si més no, aquesta és la percepció que tenim....

Jordi Cuadras organitza cafès als barris per escoltar els veïns “de tu a tu”

El candidat a l’alcaldia d’Igualada per Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, està reunint-se amb els veïns i veïnes de tots els barris amb cafès oberts...

Últimes notícies