8 C
Igualada
Dilluns, desembre 6, 2021

El ple municipal de Capellades aprova el conveni laboral dels treballadors de l’Ajuntament

El darrer dimecres de mes es va fer la sessió ordinària del mes de gener de l’Ajuntament de Capellades.

L’ordre del dia va començar amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior i va continuar amb l’aprovació –amb els vots a favor de VdC-CUP i ERC i l’abstenció de PdeCAT i PSC, del conveni laboral dels treballadors de l’Ajuntament. Tal com va detallar l’alcalde, Aleix Auber, “després de dos anys de negociacions –més temps del que tots hauríem volgut- tenim aquesta proposta positiva perquè plasma bona part de les propostes de les dues parts i perquè en el seu text s’hi ha integrat el col·lectiu de la Policia Local i també dels treballadors del Museu Molí Paperer de Capellades”.

Algunes de les modificacions destacades d’aquest nou acord recull sol·licituds reiterades pels treballadors com ara l’horari intensiu per part de la Brigada d’Obres o bé l’aprovació dels triennis per al personal laboral –fins ara només els cobraven els funcionaris- o la modificació del fons social per a tothom qui les sol·liciti. Els dos grups de l’oposició van coincidir en justificar la seva abstenció en el vot perquè no havien intervingut en les negociacions.

El Ple va continuar donant compte dels darrers decrets d’alcaldia i aprovant per unanimitat la persona que farà en endavant de jutge de pau substitut, en Roger Argelich. Els grups van valorar positivament la seva figura i també la voluntat altruista d’aquesta tasca.
En el cinquè punt es va acordar aprovar el pressupost prorrogat, tot i que segons va explicar el regidor d’Hisenda, Jaume Solé, “la nostra voluntat és aprovar el mes vinent el pressupost per aquest exercici”.

Abans de precs i preguntes es va aprovar, altre cop amb l’abstenció dels dos grups de l’oposició, l’adjudicació del servei tècnic informàtic. El regidor de noves tecnologies, Jaume Solé, va explicar que de les dues empreses que s’hi havien presentat, es va triar la que oferia millors condicions, aconseguint una rebaixa del 20% sobre la licitació inicial.
A la part de precs i preguntes el regidor del PdeCAT, Marcel·lí Martorell, va preguntar primer quan es començaria a treballar en la rehabilitació de la coberta de Casa Bas. La resposta va ser que, si es calendaritzava bé, el mes de febrer ja es podria tenir el projecte per començar a tirar-lo endavant. En segon lloc, va demanar perquè no s’usava el bufador per part de la Brigada, responent-se-li que per manca de personal i perquè havia estat espatllat.
Per la seva part el grup del PSC va informar d’una convocatòria d’ajudes en matèria de la dona i va demanar que s’arreglés un fanal del carrer Divina Pastora, que estava en perill de caure.
Per la seva part des del públic es va preguntar per la neteja dels excrements dels animals i també sobre la qualitat de l’aigua.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els equipaments juvenils d’Igualada presenten l’agenda d’activitats de Nadal

Amb l’arribada del fred, els equipaments juvenils de la ciutat d’Igualada obren les inscripcions de les activitats que ompliran la Kaserna i Cal Badia...

La campanya “Figues i Ous” se centra en la informació dels mètodes anticonceptius i de protecció

Com cada any, el departament de Sanitat i Salut Pública i el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada posen en marxa la campanya de...

Carta oberta a Pablo Casado

En el seu intent d’anar encara més a la dreta, diu bajanades cada vegada que li posen un micròfon al davant. Habitualment m’hi faig...

Montbui demana la reobertura completa de l’atenció sanitària al CAP

El ple ordinari de novembre de l’Ajuntament montbuienc va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics representants en el consistori, una moció per...

La reconversió cap a les renovables necessita el lideratge del Govern

Ja fa uns mesos que a la nostra comarca, com d’altres, creix el neguit davant les notícies que una nova línia de Molt Alta...
Compartir