9 de febrer de 2019

El ple municipal de Capellades aprova el conveni laboral dels treballadors de l’Ajuntament

El darrer dimecres de mes es va fer la sessió ordinària del mes de gener de l’Ajuntament de Capellades.

L’ordre del dia va començar amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior i va continuar amb l’aprovació –amb els vots a favor de VdC-CUP i ERC i l’abstenció de PdeCAT i PSC, del conveni laboral dels treballadors de l’Ajuntament. Tal com va detallar l’alcalde, Aleix Auber, “després de dos anys de negociacions –més temps del que tots hauríem volgut- tenim aquesta proposta positiva perquè plasma bona part de les propostes de les dues parts i perquè en el seu text s’hi ha integrat el col·lectiu de la Policia Local i també dels treballadors del Museu Molí Paperer de Capellades”.

Algunes de les modificacions destacades d’aquest nou acord recull sol·licituds reiterades pels treballadors com ara l’horari intensiu per part de la Brigada d’Obres o bé l’aprovació dels triennis per al personal laboral –fins ara només els cobraven els funcionaris- o la modificació del fons social per a tothom qui les sol·liciti. Els dos grups de l’oposició van coincidir en justificar la seva abstenció en el vot perquè no havien intervingut en les negociacions.

El Ple va continuar donant compte dels darrers decrets d’alcaldia i aprovant per unanimitat la persona que farà en endavant de jutge de pau substitut, en Roger Argelich. Els grups van valorar positivament la seva figura i també la voluntat altruista d’aquesta tasca.
En el cinquè punt es va acordar aprovar el pressupost prorrogat, tot i que segons va explicar el regidor d’Hisenda, Jaume Solé, “la nostra voluntat és aprovar el mes vinent el pressupost per aquest exercici”.

Abans de precs i preguntes es va aprovar, altre cop amb l’abstenció dels dos grups de l’oposició, l’adjudicació del servei tècnic informàtic. El regidor de noves tecnologies, Jaume Solé, va explicar que de les dues empreses que s’hi havien presentat, es va triar la que oferia millors condicions, aconseguint una rebaixa del 20% sobre la licitació inicial.
A la part de precs i preguntes el regidor del PdeCAT, Marcel·lí Martorell, va preguntar primer quan es començaria a treballar en la rehabilitació de la coberta de Casa Bas. La resposta va ser que, si es calendaritzava bé, el mes de febrer ja es podria tenir el projecte per començar a tirar-lo endavant. En segon lloc, va demanar perquè no s’usava el bufador per part de la Brigada, responent-se-li que per manca de personal i perquè havia estat espatllat.
Per la seva part el grup del PSC va informar d’una convocatòria d’ajudes en matèria de la dona i va demanar que s’arreglés un fanal del carrer Divina Pastora, que estava en perill de caure.
Per la seva part des del públic es va preguntar per la neteja dels excrements dels animals i també sobre la qualitat de l’aigua.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: