20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

“La gallina dels ous d’or”, avui a l’Ateneu

Zum-Zum Teatre ens presenta un espectacle de Ramon Molins, La gallina dels ous d’or. Una proposta per a tots els públics a partir de 4 anys, que ens recorda que descobrir la gallina dels ous d’or es pot convertir en la nostra desgràcia. L’obra es podrà veure avui al Teatre Municipal l’Ateneu a ¼ d’1 del migdia. Les entrades són a 6 € i a 5 € per als socis de Xarxa. La venda d’entrades és al vestíbul de l’Ateneu Igualadí, el diumenge des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. L’espectacle compta amb el suport del Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Oficina de Difusió artística de la Diputació de Barcelona.

La gallina dels ous d’or
La gallina dels ous d’or és una història que conta que els diners són un “cuento”. Narra una bonica història sobre la riquesa, la pobresa i l’avarícia Hi havia una vegada dos pobres grangers que tenien el costum d’acollir al seu corral totes les aus que hi arribaven extraviades. No perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava. Un dia hi va arribar una gallina que va canviar la seva sort, una gallina de plomes molt blanques que ponia un ou d’or cada dia! La pobresa es va convertir en riquesa i els grangers van començar a viure una vida de luxe i excessos. La riquesa va donar lloc a l’avarícia i la felicitat es va convertir en desgràcia, i així va destruir la vida dels dos grangers. L’espectacle ha rebut el Premi FETEN 2017 Millor direcció a Gijón i el Premi Drac d’Or de la Fira de Titelles de Lleida 2017 del jurat infantil i del de les autonomies.

La companyia
Zum-Zum Teatre va néixer l’any 1994 amb la decidida voluntat de potenciar la imaginació, la creativitat, el divertiment i el sentit crític del públic més menut de la societat. Ha representat textos dels millors escriptors i dramaturgs de tots els temps. Ha produït una quinzena d’espectacles, els darrers La camisa de l’home feliç i La nena que vivia en una capsa de sabates, protagonitzat per Begonya Ferrer. Darrerament ha estrenat l’espectacle Hippos, millor estrena d’arts de carrer a Fira Tàrrega 2018.

Els seus espectacles volen inspirar, estimular i divertir a petits, joves i adults. Els eixos del seu compromís amb el públic són: “voler convertir els espectacles i cadascuna de les representacions en moments únics, i irrepetibles que eixamplin els límits de la imaginació i que ofereixin una finestra a petits i grans per mirar el món a través del teatre. Voler crear espectacles que provoquin més preguntes que respostes i propostes multidisciplinàries que despertin emocions. Voler fer un teatre compromès amb l’estètica i la societat per defensar la idea que els més petits i petites tenen dret a gaudir de les arts escèniques per mitjà d’espectacles de màxima qualitat.

La companyia acumula més de 3.200 actuacions arreu de Catalunya, Espanya, França i Itàlia. En aquest cas l’actriu Ares Piqué i Ramon Molins, que també ha fet les cançons, són els protagonistes de la història. La música és de Richard lacy, Philip Guyler, Lincolm Ground i altres. Joan Pena ha dissenyat l’espai escènic, i Olga Cuito el vestuari.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies