El Monbus Igualada s’estrena a la Lliga EBA amb una ajustada victòria a Mataró

24 de setembre de 2018

Ahir diumenge va arrencar la Liga EBA pel Monbus C.B. Igualada. Els igualadins visitaven la pista del Mataró-Feimat en la primera jornada d’aquest grup C-A. El Palau d’Esports Josep Mora és sempre una pista difícil i els de l’Anoia sabien que seria un partit molt complicat. Després del darrer partit de Lliga Catalana a Andorra, es presentava una setmana molt important per començar la Fase Regular de la Liga EBA amb bon peu. L’equip  afrontava el matx amb la tranquil·litat que el debut era fora de casa i que la pressió de jugar com a local era pels del Maresme.

El partit va començar amb molts nervis i pèrdues de pilota per ambdós equips. Des que s’inaugurava el marcador l’Igualada s’avançava a l’electrònic i es mantenia la diferència per la mínima. Amb aquesta igualtat s’arribava al final del primer període 17-20 pels visitants.

Al segon període el joc es va endurir i dificultava les cistelles pels dos equips i cap dels dos aconseguia fer-se amb el ritme del partit. D’aquesta manera l’anotació dels dos equips disminuïa i el tanteig del segon període era de 16-15 arribant al descans 33-35.

Va ser al tercer període quan s’obria la primera escletxa al marcador. L’Igualada aconseguia portar el ritme de partit i a trobar-se a la pista portant-lo cap al seu terreny. L’equip es mostrava sòlid en defensa i començava a connectar en atac. L’electrònic al final del tercer període era de 45-55 pels de l’Anoia deixant el rival amb 12 punts en els últims 10 minuts.

Tot hi l’avantatge que aconseguien els igualadins, el Mataró mai va tirar la tovallola i l’afició local sabia que ni molt menys el partit estava sentenciat i es va bolcar a animar l’equip. Els locals no van fallar i es van sumar a l’afició aconseguint igualar novament el partit i, a falta de 6 minuts, es posaven per davant al marcador.

La igualtat en l’electrònic es mantenia fins l’últim minut. Les accions dels últims segons van estar marcades per l’experiència i el cap fred en aquest tipus de partit dels igualadins, que s’enduien el matx 67-72. Els blaus, una vegada més, rebien menys de 70 punts, aquesta va ser la clau del partit en el qual li va costar anotar davant un Mataró que va plantar cara durant tot el partit.

Aquesta victòria fora de casa a la primera jornada té molt de pes per seguir creixent i el proper dissabte 29 de setembre a Les Comes, amb la seva gent de ben segur que no fallaran. La mentalitat de l’equip és clau en aquest inici de temporada i així ho mostren els resultats. El proper partit del Monbus C.B. Igualada dissabte 29 a les 17:45 a Les Comes davant el Flanigan Calvià. Els balears visiten Les Comes després de la derrota a casa per 84-99 davant el C.B. Salt.

Fitxa del partit

Monbus C.B. Igualada: Miki Stobart (12), Sergi Carrión (5), Miquel Benito (9), Edu Burgès (7), Jordi Torres (7), Carles Fons (8), Jaume Torres (5), Pau Camí (2), Alex Matencio, Edu Tejero (15), Roger Pérez (2).