El Júnior de l’Igualada HC, sotscampió d’Espanya després de caure als penals contra el Barça

Els jugadors de l'Igualada Hoquei Club Junior després del sotscampionat d'Espanya.
28 de maig de 2024

El Júnior A de l’Igualada Hoquei Club s’ha proclamat sotscampió d’Espanya en el campionat disputat a Gandia aquest passat cap de setmana. Els jugadors d’Andi Colaianni van acabar caient a la tanda de penals davant el Barça, rival al qual havien guanyat feia dues setmanes a la final del Campionat de Catalunya.

Els arlequinats van fer un Campionat d’Espanya pràcticament impecable, guanyant tots els partits del seu grup per golejada i amb la porteria a zero: 4-0 al CAA Dominicos, 0-8 al CD Mundaiz i 6-0 al CP Alcobendas.

A les semifinals es van trobar un rival rocós, el CP Rivas, que els va complicar una mica el bitllet a la gran final: un gol d’Aleix Borràs a les acaballes de la primera part i un d’Àlex Cardil a les acaballes de la segona van ser suficients, malgrat el gol del Rivas pràcticament sobre la botzina, per vèncer 2-1 i passar a la final de diumenge.

El partit davant el Barça no va ser gens semblant al de la final del CCAT de Blanes: un Barça molt més ordenat en defensa i mesurant molt més els espais que deixava a l’Igualada. Tot i així, els arlequinats es van aconseguir avançar al minut vuit de la primera part amb un potent xut llunyà de Guillem Llorens. El partit va tenir ocasions a ambdues àrees, però tant Eduard Jurado com Ferran Busquets es mostraven molt segurs.

A les acaballes del partit i encara amb la mínima avantatge igualadina, una penjada blaugrana va acabar al fons de la porteria arlequinada amb un pèl de sort. A la pròrroga no hi va haver gaire misteri, i el partit s’havia de decidir a la loteria dels penals. Els quatre primers penals es van marcar, dos de l’Igualada (Aleix Borràs i Biel Llanes) i dos del Barça (Jan Curtiellas i Àlex Ortigosa). Guillem Llorens, el capità igualadí, no va poder superar Eduard Jurado amb el seu xut de pala i Marc Càceres va confirmar l’avantatge blaugrana a la tanda de penals. Oriol Carol va executar el quart penal, però el seu xut es va estavellar al ferro de la porteria.

Pablo Rodríguez va disposar d’un match ball pel Barça, però el seu xut el va intuir perfectament Ferran Busquets que va donar esperança als seus. El darrer de la tanda va ser Guillem Giménez, que després que el porter blaugrana s’avancés, va xutar al mig però va topar amb les guardes d’Eduard Jurado. Els àrbitres van decidir que el penal era vàlid i, per tant, el Barça es proclamava Campió d’Espanya en categoria júnior.

Un final agredolç per una generació de jugadors impressionant que ha demostrat la seva vàlua els darrers anys, en especial aquesta temporada, que la tanquen sense perdre un partit a les ordres d’Andi Colaiann.