La vuitena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha premiat aquesta nit les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les Faves d’Or i les distincions Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts. La pastisseria Targarona (Igualada) ha guanyat el premi Fava d’Or a la Pastisseria Més Valor Històric, la pastisseria Escribà (Barcelona) la Fava d’Or a la Més Innovadora i La Sans (La Bisbal d’Empordà) ha estat guardonada amb la Fava d’Or com a elaboradora del Producte Singular.

La segona Fava d’Or de la mostra ha estat per a la Pastisseria Targarona d’Igualada, com a pastisseria amb Més valor històric. De generació en generació des de l’any 1929, aquest establiment que encara manté aquell testimonial i impol·lut segell estètic dels anys del Noucentisme, ha excel·lit per la talla professional dels seus mestres pastissers fins a conquerir una destacada notorietat no solament pels seus típics productes tradicionals -les coques de nata i fruita, els braços de gitano o les sares- sinó per una resolta innovació en la producció pastissera de la qual n’ha estat i n’és protagonista qui porta el timó de l’ofici, Josep Maria Guasch i Targarona.
La millor de l’àrea del Penedès
A més, la pastisseria igualadina també ha estat guardonada com a millor pastisseria del Penedès i es troba aquest 2025 a la llista de les 50 millors pastisseries de Catalunya.