Convocat per avui un minut de silenci al barri Sant Pere, per condemnar el feminicidi de la veïna d’Òdena

28 de maig de 2024

Avui a les 12 del migdia s’ha convocat un minut de silenci a la plaça de Sant Pere d’Òdena per condemnar el feminicidi de la veïna odenenca assassinada presumptament a mans de la seva exparella la setmana passada. El minut de silenci es farà simultàniament a davant les seus oficials de la Generalitat de Catalunya.

El Departament d’Igualtat i Feminismes, i l’Ajuntament d’Òdena, reiteren el seu compromís en l’eradicació de violències masclistes, i fan una crida a sumar-se a l’acte, i  a combatre aquesta greu vulneració de drets des de l’acció quotidiana i de responsabilitat de cada un i una de nosaltres.

Davant el presumpte cas de feminicidi, l’Ajuntament reitera el seu suport a totes les dones que es troben en situacions de violència de gènere, i es compromet a seguir treballant, conjuntament amb la resta d’institucions del nostre país, posant tots els esforços per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació de violència.

Recordem que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120. Hi pot trucar tothom. Tinguem ben present que una trucada pot salvar una vida. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l’any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació.   

Les dones que estiguin patint algun tipus de violència masclista també poden adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública d’atenció a les violències masclistes que s’ubiquen arreu del país. D’altra banda, en cas d’emergència davant d’una agressió, cal trucar al telèfon 112.  

Finalment, l’Ajuntament apel·la a la responsabilitat col·lectiva i demana el màxim respecte a la intimitat de la víctima i del seu entorn, per tal de facilitar el seu procés de dol i no afegir més dolor evitant cap mena de revictimització.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta