5.6 C
Igualada
Dissabte, febrer 4, 2023

El govern de Vilanova aprova un pressupost de 10 milions amb el suport de Junts

El ple vilanoví va aprovar aquest dilluns, en una sessió extraordinària, el pressupost de l’Ajuntament de Vilanova del Camí per aquest 2019. Un pressupost de 10.400.000 euros que comptarà amb inversions per valor de 864.500 euros.

La proposta de l’equip de govern socialista va comptar amb el vot favorable del regidor de Junts per Vilanova, Jordi Barón, que va participar en les negociacions del pressupost, i amb els vots en contra d’ERC i V365 que no veuen amb bons ulls les previsions ni la gestió d’algunes partides de caràcter social. El regidor de VA va excusar l’absència al ple per motius personals.

La major part del pressupost vilanoví servirà per cobrir despeses de personal (4 milions en total) i despeses de béns i serveis (4.200.000€). La primera tinent d’alcalde, Eva Vadillo, defensava les xifres tot destacant la importància de les inversions a realitzar per valor de 864.500 euros. “Tot i que sigui un pressupost només per a 4 mesos, perquè estem treballant amb el pressupost prorrogat de l’any 2018, és preferible l’aprovació d’un nou pressupost per no perdre les inversions aquest any”, va explicar. També va agrair les aportacions de l’oposició, perquè “hem treballat contrarellotge”.

El portaveu de Junts per Vilanova, Jordi Barón, va argumentar el vot a favor dels pressupostos tot dient que s’han incorporat propostes fetes pel seu grup per un valor de 300.000 euros, un 35% del cost de les inversions a realitzar, que portaven al programa electoral i va enumerar les partides: 160.000 euros per a cobrir la pista exterior del poliesportiu de Can Titó, 100.000 per a millores a la via pública, 30.000 per a petites obres de millora a les escoles, 6.500 euros per crear una zona taronja d’ús comercial demanada pels comerciants del carrer Verge de Montserrat i 5.000 euros per una prova pilot a la transició ecològica per fomentar el reciclatge i el consum amb un sistema de bescanvi per punts. “Per responsabilitat política i perquè volem el millor pel nostre municipi votarem a favor”, va dir Barón.

Des d’ERC van explicar com havien anat les negociacions i que “les hem abordat amb mà estesa”, va assenyalar el portaveu republicà Marc Bernáldez. El sentit del vot contrari el va justificar basant-se en el fet que s’aprova un pressupost només per 4 mesos i els fa “patir” l’endeutament amb l’augment del crèdit. Tampoc estan d’acord amb la rebaixa d’algunes partides de caire social “que potser no s’han executat perquè cal major difusió”, va assenyalar Bernáldez, així com tampoc la retallada en algunes partides de manteniment. Per això s’inclinaven per treballar de cara als pressupostos de l’any que ve i continuar amb els pressupostos prorrogats.

V365 també va votar en contra del pressupost. En aquest cas Vanesa González va insistir que la seva proposta, una partida de 160.000 euros per acabar l’obra de la piscina, no s’havia volgut incorporar de manera generosa en la reunió de les comissions informatives, sinó amb el condicionament del vot favorable als pressupostos. Un fet que l’alcaldessa Noemí Trucharte va reconèixer obertament, com “el compromís” que implica un acord, però que González considerava capciós, com un “xantatge”, va expresar. V365 també va manifestar que no estava d’acord amb la gestió d’algunes partides corrents i es va referir a la gestió de la neteja -”el balanç del qual fa més d’un any que esperem”, va tornar a reclamar-, la rebaixa en matèria de Serveis Socials “que fins ara era intocable”, va dir, o la partida de Protecció Civil que ha passat de 5.000 a 3.000 €. Per contra, va assenyalar l’augment de la partida de festes que no considera igual de prioritària.

Eva Vadillo va explicar a l’oposició que fa tres anys la partida de Pobresa Energètic no hi era. “Es va crear amb 63.700 euros i només s’han gastat 22.000, per tant amb 44.500 per acabar l’any creiem que són suficients per cobrir el servei, a més no deixarem a cap vilanoví sense pagar el rebut”. També va justificar la rebaixa de la partida de material de via pública “perquè s’ha augmentat la d’inversions amb accions concretes més adequades”, va dir.

Noemí Trucharte va reconèixer la sorpresa del vot en contra d’ERC sobretot davant l’argument de l’endeutament, perquè segons va defensar, l’Ajuntament està per sota del 47% actualment, “molt millor que l’any passat”. També va defensar la importància de tirar endavant ara les inversions, perquè “algunes són urgents com la climatització de Can Papasseit, pendent des de l’hivern, quan es va espatllar la calefacció”.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Oriol Solà deixa la presidència dels Moixiganguers d’Igualada

Oriol Solà Solà ha estat president dels Moixiganguers d'Igualada des de fa set anys. Avui, ha fet un comunicat al seu perfil d'Instagram on...

Toni Bou arrenca un nou mundial sota sostre com a màxim favorit

Aquest diumenge a les cinc de la tarda, al Palau Sant Jordi de Barcelona, comença el campionat del món de trial sota sostre. Serà...

Nou espai d’esbarjo per a gossos, al carrer de la Mercè de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha habilitat recentment un nou espai per a l’esbarjo dels gossos. Aquest espai es troba al lateral del...

Últimes notícies