El coronavirus s’acarnissa amb Igualada: 20 casos, un mort i totes les escoles tancades

7949

La pandèmia del coronavirus s’està acarnissant amb Igualada. Pocs dies després de conèixer els primers casos, avui s’han disparat. La Generalitat acaba de comunicar que es tanquen tots els centres educatius (escoles bressol, primària, secundària i universitat) d’Igualada però també d’altres poblacions com Vilanova del Camí, Jorba, Òdena i Santa Margarida de Montbui.

La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, ho ha anunciat aquest vespre. A més, la malaltia s’ha cobrat la primera víctima mortal a l’Anoia.

En una roda de premsa convocada a les 8 del vespre, la consellera ha explicat que davant aquest “brot diferent, que no té res a veure amb la resta del país”, s’han adoptat noves mesures de caràcter extraordinàri i específic a la Conca d’Òdena. “Aquestes són les mesures per contenir una possible extensió i intentar que aquestes situacions especials que ens han sortit al municipi d’Igualada puguem tractar-la específicament i mantenir la normalitat a la resta del país”, ha explicat.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que s’ha detectat una concentració de casos agrupats, que a més s’ha estès afectant persones que estaven a l’hospital d’Igualada, tant pacients com professionals.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que “l’objectiu és fer la màxima contenció d’aquest brot”, al mateix temps que ha demanat als ciutadans d’Igualada “la màxima confiança amb la gestió del Departament de Salut”.

A més, en un comunicat, l’Ajuntament d’Igualada recorda que s’han suspès totes les activitats en els espais públics. A més, es tancaran els casals cívics que depenen de la Generalitat i així es sumaran als casals municipals. També s’anuncia que es farà un reforç de la protecció de les persones més vulnerables en les visites a les residències. Finalment, el comunicat també explica que s’han desprogramat consultes externes, amb criteri clínic, i en funció de la disponibilitat de personal mèdic. També s’han direccionat atencions més urgents cap a altres centres de Salut.

De moment hi ha detectats 20 casos que han donat positiu de Covid-19, entre els quals 8 professionals de l’Hospital. A més s’ha detectat una persona a la Unitat de Cures Paliatives del centre i dos més en estudi.

Continuarem informant.