22 d'abril de 2022

El circuit de Castellolí formarà i certificarà empreses de transport de persones en conducció segura

El Circuit Parcmotor Castellolí serà el primer circuit de l’Estat espanyol que formarà i certificarà empreses de transport de persones en conducció segura i sostenible i el primer circuit certificat amb la norma internacional ISO 39001:2012 de Sistemes de Gestió de la Seguretat Vial. Gràcies a l’acord a què han arribat els gestors de l’equipament anoienc amb la certificadora ICDQ i la companyia energètica Smart Energy & Renovable, el circuit oferirà serveis de formació i promourà les auditories i certificacions d’ICDQ a empreses de transport de persones, com ara companyies d’autobusos i ambulàncies, convertint-se així en referent en mobilitat segura i sostenible.

En concret, la ISO 39001:2012 té com a objectiu implantar un sistema de gestió de la seguretat vial per reduir i, en última instància, eliminar la incidència i el risc de mort i ferides greus derivats d’accidents de trànsit en l’àmbit del transport de passatgers. Alhora, també permet a les empreses reduir costos de manteniment, primes d’assegurances i definir nous plans de mobilitat, conferint així un clar posicionament de consciència respecte a la sostenibilitat i l’impacte ambiental que l’activitat econòmica d’aquest sector pot generar.

Les tres companyies implicades en aquest acord començaran a treballar aquest mes d’abril per oferir els seus serveis a empreses de transport de persones, de transport sanitari, de lloguer de cotxes i car sharing, de transport VTC, circuits automobilístics, centres de formació, empreses de serveis i altres activitats relacionades amb la mobilitat. De fet, segons avança Ton Pons, gerent de Circuit Parcmotor, ja han signat una oferta amb la primera empresa de transport de persones de la comarca per a la certificació de sistemes de gestió de la seguretat vial i certificació de conductors d’autobusos.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: