20 de març de 2019

El catedràtic d’Història Econòmica Pere Pascual tancarà la llista de Jordi Cuadras

La llista d’Igualada Som-hi la tancarà el catedràtic d’Història Econòmica Pere Pascual. D’aquesta manera, el número 21 de la candidatura que encapçala Jordi Cuadras serà per al reconegut historiador igualadí que ha estat professor de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona. És doctor en Filosofia i Lletres i ha publicat una desena de llibres i una seixantena d’articles en revistes especialitzades sobre història econòmica i del ferrocarril. En el decurs d’aquests anys, ha participat en nombrosos congressos i ha impartit un gran nombre de conferències arreu del país. Paral·lelament, ha estat vinculat al CECI (Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada) i per la seva trajectòria se l’ha distingit amb la Medalla de la Ciutat i el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada.

Des d’Igualada Som-hi recorden que el projecte es proposa desenvolupar una política cultural clara i definida amb objectius de ciutat compartits per les entitats. La candidatura també “treballarà amb rigor l’àmbit econòmic i industrial sense titulars buits de contingut com ha passat els darrers anys”. L’anàlisi de les dades amb rigor acadèmic serà un dels puntals per fer d’Igualada una ciutat que doni oportunitats a tothom.

Pere Pascual explica que ha acceptat formar part de la llista d’Igualada Som-hi perquè “els pobles i les ciutats necessiten periòdicament canvis en els seus governs. Es tracta d’una renovació indispensable per tal de fer possible la formulació de nous projectes i el desplegament de noves polítiques inspirades en altres sensibilitats ideològiques i socials. Penso que, per evitar caure en la rutina, a la nostra ciutat li convé un canvi de rumb i Igualada Som-hi pot ser l’instrument que contribueixi a fer-ho possible”.

El candidat a l’alcaldia, Jordi Cuadras, valora molt positivament la implicació de Pere Pascual, “comptar amb la seva participació dona una solidesa inqüestionable a la candidatura d’Igualada Som-hi. Ocuparà un lloc honorífic, el darrer número de la llista, i això fa que, amb ell, el projecte tingui el millor fonament que podíem tenir. Sempre hem dit que volem comptar amb tothom i el coneixement que té en Pere és indispensable per fer un projecte guanyador i de govern per a Igualada”. Cuadras destaca que “Pere Pascual és una persona amb una llarga trajectòria en l’àmbit universitari, cultural i d’anàlisi de l’economia i de la indústria del país i d’Igualada. Els seus coneixements ens serviran per mirar endavant tenint en compte d’on venim. A més, és una persona implicada en la ciutat i que sempre ha encarnat uns valors d’esquerres i progressistes que compartim plenament i amb els quals farem una Igualada millor”.

L’anunci del número 21 de la llista d’Igualada Som-hi ocupat per Pere Pascual s’afegeix a l’anunci de la número 2 que serà per la infermera, investigadora i professora universitària Montse Montaña i el de l’empresari Manel Pla que també formarà part de la candidatura.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: