16.5 C
Igualada
Dimecres, octubre 20, 2021

Efrén Garcia: “Un empresari segurament ha de portar corbata, a un emprenedor no li fa falta”

Soc nascut a Igualada on hi tinc la seu principal de l’empresa. No em sento empresari, sinó treballador i emprenedor. M’agrada resoldre els problemes logístics dels meus clients per això som l’única empresa del sector amb un servei 24h/7dies. Confesso que no m’agraden les entrevistes. Si he acceptat aquesta és per poder dir que el millor de KOMPE és l’equip humà.

Què és KOMPE?
Un servei de lloguer de plataformes. Som l’única empresa del sector que tenim servei 24 hores set dies a la setmana. El nostre valor afegit és que el transport i el servei el fem nosaltres mateixos, segons les necessitats específiques de feina. Fem un servei integral, segons les necessitats del client.

El vermell és el color corporatiu de KOMPE, però també en teniu pintats en negre. Per què?
Tenim una línia de servei als rodatges de pel·lícules, sèries i publicitat. El negre minimitza els reflexes dels focus durant rodatge i no els capta la càmera.

Què hi fa una plataforma elevadora en un rodatge?.
Porta càmeres, efectes especials i llums i també per a muntar i aguantar decorats. Hi ha mercat perquè a Catalunya tenim la mateixa tecnologia que Hollywood i uns paisatges amb mar, muntanya o urbans variats i versàtils. Ara mateix és a punt de començar els rodatges de diverses sèries de Netflix.

Algú m’ha dit que els dies de Champions teniu feina al Nou Camp.
A les jornades de Champions cal retirar la publicitat estàtica del Barça que hi ha per tot l’estadi, per posar-hi la que correspon a la UEFA i a l’endemà cal tornar a posar la publicitat del club. També ho fem al Circuit de Catalunya quan arriba la Fórmula 1 o el Gran Premi de Motociclisme. Habitualment es requereixen les nostres plataformes però si convé també hi posem operaris o tècnics per manipular la maquinària. Ens adaptem a les necessitats del client.

M’han dit que teniu la plataforma més alta del món.
Fa dos mesos que ens va arribar. Té una alçària màxima de 57 metres. Això ens permetria netejar, per exemple, l’estàtua de Colon a Barcelona o ens permetria pujar més amunt que l’edifici Punto Blanco d’Igualada.

Vostè va fundar KOMPE, en plena crisi econòmica. Era el millor moment?
Vaig apostar per continuar fent allò que m’apassionava encara que el meu entorn tenia alguns dubtes. Amb el temps vaig bastir un gran equip de persones que són els que donen el valor afegit a la empresa. Els inicis no va ser fàcils però al cap de quatre anys vaig tenir l’oportunitat de comprar una empresa a Terrassa i després vàrem obrir una altra delegació a Sant Andreu de la Barca.

Suposo que la seguretat deu ser un element bàsic.
Treballant amb grans empreses, has de tenir molt ben estructurada la seguretat. Tots els nostres treballadors fan un curs de seguretat de seixanta hores mínimes.

KOMPE és una empresa logística?
Som una empresa de serveis i de logística. Tenim una flota de camions i personal adaptable i especialitzat. A banda del lloguer de plataformes i servei tècnic, també fem transports internacionals per a altres empreses.

Fa poc vaig veure una de les seves grues a la Terminal de Creuers de Barcelona.
Portem la neteja i manteniment d’un parell de companyies de creuers. Quan arriba al vaixell fan servir les nostres plataformes per fer tasques de neteja o pintura.

Quants treballadors té?
Vint-i-cinc de diverses edats i especialitats. Cada any incrementem la plantilla. El darrer que ha entrat és una persona de 57 anys i el proper es un noi molt jove.

Què significa el nom de KOMPE?
KOM és l’acrònim en anglès de “Keep On Movement” que significa “sempre en moviment” i PE és de Pedro i Efren, ja que vaig començar a Gruas Pedro, tot i que al poc temps vam constituir KOMPE ELEVACIÓ, SL. En Pedro em va acollir molt bé a casa seva i conservo la seva inicial al nom i la seva amistat.

Tantes inversions i la complexitat de l’empresa el deixen dormir?
I tant! El que em fa perdre nits són les campanyes dels clients. Per exemple, Reis. Tal com feia el meu pare, participem a la cavalcada d’Igualada. Quan acabem de repartir la nit del 5 marxem directament a Barcelona perquè cal decorar els cartells de Rebaixes de El Corte Inglés, tot el dia i tota la nit següent de feina perquè el 7 ja són rebaixes…

Un empresari ha de dur corbata?
Un empresari segurament que sí, però a un emprenedor no li fa falta.

Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu acusa al govern Castells de “manca de planificació” en gestió de residus

A finals del 2022, el contracte de gestió del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat d’Igualada arriba al seu...

L’Observatori Contra l’Homofòbia exigeix explicacions per la denúncia de Teresa Bernadas per un diagnòstic mèdic homòfob

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha exigit "responsabilitats polítiques" al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i ha demanat que comparegui urgentment per donar explicacions...

Segueixen en marxa les activitats dins de l’Octubre Solidari

L’Octubre Solidari segueix amb les activitats programades al llarg de la propera setmana. Després de la Mostra d’Entitats Solidàries i de les activitats que...

Donatiu de coixins i pròtesis de cotó per a les dones operades de càncer de mama al Consorci Sanitari

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha rebut el donatiu d’un centenar de coixins fets per les Artesanas de Corazón de Santa Margarida de...

El CAI queda 4t en la 1a edició de la Copa Catalana de Clubs

L’equip mixt Absolut  del C.A. Igualada Petromiralles, va assolir diumenge passat al matí una molt meritòria 4a posició en la 1a edició de la...
Compartir