4.4 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

Energies i benestar: Freddie Mercury: la carta astral d’una estrella del rock
E

Publicitat

“Ja saps,  jo he dissenyat el logotip de Queen. Simplement vaig combinar totes les criatures que representen els nostres signes de les estrelles, encara que no crec en l’astrologia”

Freddie Mercury

La figura de Freddie Mercury està de moda pel llançament del biopic sobre la banda Queen que porta com a títol una de les seves cançons més conegudes: Bohemian rhapsody. El cantant Freddie Mercury va dissenyar el logotip de la banda amb dos lleons, un cranc i dues fades (Verge) i amb l’afegit del Fènix per simbolitzar el renaixement i les aspiracions de la banda. Els artistes sempre han jugat amb els símbols per crear nous camins i mites per dotar de significat la vida humana. El seu sobrenom Mercury també era un nom relacionat amb el déu Hermes, portador de missatges i del planeta que en la seva carta astral (si donem per bona l’hora de naixement explicada per la família) es trobava en l’horitzó alçant-se (rising planet) justament al moment del seu naixement. El seu ascendent seria Verge, com el seu signe solar, tot i que hi ha pàgines que li assignen el signe de lleó com a ascendent. Realment ambdós li encaixen prou bé i més el de lleó que el de Verge.  Verge és un signe perfeccionista i insatisfet, i això encaixa amb les seves harmonies musicals i la seva renúncia a tocar el piano per la seva autoexigència amb l’instrument. Cuidador dels altres i brillant mentalment es un signe que tendeix a cuidar-se molt per estar en bona forma i a l’elegància, tot i que no és un signe d’estremar-se quan vesteix. No vol provocar. Això toparia amb la voluntat dionisíaca i prometeica de Freddie que era tan tendre i romàntic com apassionat i salvatge. Tenir el planeta Urà, propi de revolucionaris, persones individualistes i que no encaixen en els patrons socials lligat al Node Llunar Nord (el Caput Draconis o Rahu com s’anomena en astrologia hindú aquest punt de destí o Karma) ens pot fer entendre aquest esperit prometeix associat a Urà, un planeta que està lligat a processos revolucionaris i independentistes. Saturn, el contrari d’Urà, es troba afligit i en mala posició a casa 11, la qual cosa indica una gran soledat i aïllament, especialment entre els grups d’amics. I en mal aspectes a Venus, que no predisposa a la felicitat amorosa.

Aquesta polaritat és la marca de la casa d’un home que era capaç de la tendresa més gran quan cantava i escrivia composant al piano com del rock més potent. Ell mateix confessava ser un dimoni a l’escenari. En ambdues cartes (tant com ascendent lleó o verge) tindríem Plutó a casa XII. Això ens dóna un contacte amb la mort (un tema recurrent en la seva obra) i instints de dominació i poder innats, comprensió de les estructures de poder que mouen el món i els instints. Trobo realment significativa la seva conjunció de Júpiter i Venus, molt pròpia d’estrelles femenines com Scarlett Johansson, Demi Lovato, Jenifer Lawrence, Carrie Fischer o masculines com Baudelaire, Steven Spielberg, Roman Polanski, Jonathan Rhyss Meyers o Trent Reznor o la Drag Queen Ru Paul. La majoria d’ells amb caràcters volubles i apassionats. Fins i tot hi ha artistes que sense tenir-la en conjunció, sí que la tenen en aspectes com el trígon en els casos de Kurt Cobain, Elizabeth Taylor o Naomi Campbell. És una conjunció que potencia l’expressió artística, el sentit estètic i dóna sensibilitat i potencia la part femenina de la persona. Recordem que Mart expressa l’energia masculina i Venus la femenina. Freddie era diplomat en art i disseny gràfic. També tenia Mart en conjunció a Júpiter amb Balança. La reina Elisabet II d’Anglaterra, Jon Bon Jovi, Lenny Kravitz i Ozzy Osbourne també tenen aquesta conjunció natal. Suposo que no cal que escrigui res més.

Júpiter és el planeta que millor defineix a Mercury: expansiu, entusiasta (que prové de Theos, divinitat) i generós. La relació de Júpiter amb la seva lluna a Sagitari (on tenia també la Lluna Negra) el porta a tenir sentiments humanitaris i filantròpics. La lluna a Sagitari dóna llibertat i independència de caràcter, pròpia de Sagitari com a resposta emocional de la infància ja que la Lluna és la part emocional. Com que de reprimit no tenia un pèl en el seu esplendor vital podem deduir que va viure aquestes dues llunes a fons, tant la blanca com la negra.  Es podria analitzar molt més, però com a tastet i homenatge a aquest ésser humà irrepetible potser és suficient. Déu salvi a la Reina!

Bernat Roca

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies