Dues detingudes per 13 robatoris en vehicles a l’Anoia i el Garraf

97

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat 6 de febrer dues dones, de 49 i 30 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Vilanova i la Geltrú (El Garraf) i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), com a presumptes autores de 13 robatoris amb força a interior de vehicle i 1 furt interior de vehicle.

El passat dia 6, pels volts de les quatre de la tarda, una patrulla de Mossos va veure dues dones fugir ràpidament amb un vehicle de l’aparcament públic del Monestir de Montserrat. Quan els agents es van apropar al lloc van observar que dos vehicles estacionats tenien el vidre trencant i l’interior regirat.

Ràpidament els agents van seguir el vehicle i poc després el van aconseguir aturar. En l’escorcoll, van trobar diverses eines susceptibles de ser utilitzades per cometre robatoris a interior de vehicles. A més, van veure que una de les ocupants tenia una ferida al braç i restes de vidre al jersei.

Davant d’això, els Mossos van detenir-les per la seva presumpta relació amb els dos robatoris. D’altra banda, es va comprovar que les detingudes tenien diversos requeriments i ordres de detenció de diferents Jutjats d’Instrucció de Catalunya. Una d’elles es trobava en règim de localització permanent a domicili, el qual estava incomplint. A més, feia mesos que se les estava investigant i se les relaciona amb més d’una desena de robatoris interior de vehicle a tot el territori català.

A principis de novembre del 2018 la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport va detectar un augment de robatoris amb força a interior de vehicle estacionats a les àrees de servei de l’autovia A-2, concretament a la zona de l’Anoia. Arran d’aquests fets es va iniciar una investigació on es va constatar que les autores es desplaçaven en diversos vehicles, a vegades acompanyades de menors d’edat o nadons i, quan observaven un vehicle amb objectes de valor trencaven el vidre i sostreien tot el que hi havia a l’interior.

Gràcies a la detenció dels agents de l’ARRO, la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport va poder imputar a les dues detingudes cinc robatoris amb força interior de vehicle. Quatre a la zona de l’A-2, a l’ Anoia, i un de la C-32, al  Garraf.

Per altra banda, les detingudes també estaven sent investigades i pendents de detenció per cometre robatoris a interior de vehicle per la zona del Garraf.Per aquest motiu, la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell, els hi va imputar dos robatoris amb força interior de vehicle i un furt interior de vehicle, i la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilanova i la Geltrú  per quatre robatoris amb força interior de vehicles. A més, en el domicili d’una de les autores es va recuperar dos telèfons mòbils sostrets.

Les detingudes van passar el 8 de febrer a disposició del Jutjat d’Instrucció 1 d’Igualada, el qual va decretar  ingrés a presó per una d’elles per un requeriment judicial per temes patrimonials. L’altra va quedar en llibertat amb càrrecs.