Divendres tindrà bloc un eclipso parcial de sol

44

ECLIPSI.jpg

El proper divendres 20 de març es produirà un eclipsi parcial de Sol visible a Catalunya. De fet en alguns punts de l’Atlàntic Nord arribarà a ser total. A casa nostra en el moment de la màxima ocultació del sol la Lluna taparà una mica més del 60% del disc solar, gairebé dues terceres parts. Recordem que l’eclipsi solar es produeix quan la Lluna es posa just al mig entre el Sol i la Terra i projecta la seva ombra al damunt de la Terra.
Els horaris de l’eclipsi seran els següents: a partir de les 9:11h del matí la Lluna començarà a tapar una mica de Sol i començarà l’eclipsi parcial de Sol a Catalunya. El moment de màxima ocultació serà sobre les 10:16h quan més del 60% quedarà eclipsat. A partir d’aquesta hora ja la Lluna començarà a allunyar-se del Sol i mica en mica la part que taparà serà menor fins a les 11:26h quan s’espera que ja la Lluna deixi de tapar totalment el Sol a damunt de Catalunya donant-se per acabat l’eclipsi de Sol.
Aquest eclipsi de Sol es produeix en horari escolar i des de l’Observatori de Pujalt, AstroAnoia i el Grup Amateur de Meteorologia Espacial s’ha anat informant de com poder fer l’observació de l’esdeveniment. Tota la informació sobre l’eclipsi la trobareu a www.observatoridepujalt.cat i també a http://eclipse.meteorologiaespacial.es/
Cal dir que el dia 20 de març l’Observatori de Pujalt obrirà les portes de 9h a 11:30h per tal de que aquelles persones que vulguin puguin fer l’observació de l’eclipsi des d’aquest observatori que disposa la comarca de l’Anoia. L’observació serà possible gràcies a l’Observatori de Pujalt, a AstroAnoia i també a “Grupo Amateur de Meteorologia Espacial – GAME”. L’eclipsi que s’observarà des de l’Observatori de Pujalt serà retransmès en directe per un canal de youtube l’adreça apareixerà al web www.observatoridepujalt.cat
Finalment dir que l’observació a l’Observatori de Pujalt és gratuïta, però, que es demana que es reservi plaça enviant un correu a info@observatoridepujalt.cat donant un nom, un mail de contacte i el número de persones que assistiran.