Obre les portes el 4D Health a Igualada, el primer hospital simulat d’Europa

119

DSC_1542.JPG

Després de cinc anys de preparatius i un any de proves pilot, aquest 17 de març ha obert formalment les portes el 4D Health, un hospital simulat complet per entrenar els professionals de la salut creat a partir de les instal·lacions d’un hospital real: l’antic hospital d’Igualada.
El 4D Health neix amb l’objectiu de reduir els errors humans en l’àmbit de la salut, ja que és una de les primeres causes de mort segons dades de l’OMS. Per tal que els professionals no s’hagin de formar als hospitals i amb pacients reals, el 4D Health els proporcionarà un equipament global perquè puguin entrenar-se on tot serà real excepte els pacients, que seran actors o maniquins robotitzats per reaccionar com un humà.

Artur Mas: “el 4D Health, un centre des d’Igualada i per tot Europa”
En l’acte inaugural d’avui, el president de la Generalitat Artur Mas ha destacat que “projectes com el 4D Health donen capacitat i fortalesa a una ciutat com Igualada, una zona molt castigada per la recessió econòmica i que ha sabut donar-li la volta a aquesta situació, apostant per millorar les condicions del present i, sobretot, per millorar el futur”. A més, ha afegit “és un equipament amb forta projecció internacional que treballarà per Catalunya, per l’Estat i per tot Europa”
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha assegurat que a partir de setembre el nou Campus Universitari d’Igualada oferirà estudis universitaris d’infermeria, una oferta que reforça la posada en marxa del 4D Health.
En nom del centre han intervingut la mànager Àngels Chacón, que ha explicat que “es tracta d’un projecte que es tira endavant gràcies a la interdisciplinarietat i al treball en equip en un entorn global, optant per la innovació i la obertura”. I també el director, el Dr. Enric Macarulla que ha afirmat que “la seguretat del pacient és un repte per tot l’entorn sanitari i, per això, el 4D Health ens prepara per fer front a aquests errors sanitaris a través de la integració de la simulació en l’ensenyança en salut”.
A l’acte també hi han assistit el Conseller de Salut Boi Ruiz, el secretari d’Universitats Antoni Castellà així com nombrosos representants d’empreses de l’àmbit de la salut com Grífols, presidents de Col·legis Professionals i rectors d’universitats.