La Brigada Municipal d’Igualada tindrà una nova seu

66

Nau_brigada_salvador_esteve 2.jpg

Aquest dimecres, 18 de març, s’ha dut a terme davant el personal i els responsables de la Brigada Municipal, la formalització de l’acord entre l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona per a dur a terme la segona fase de construcció de la base d’operacions que els serveis municipals tenen projectada al polígon de Les Comes. Per a executar aquests treballs, l’ens provincial ha concedit una subvenció de 250.000 euros. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el primer tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Pont.

L’objectiu és que, després de la finalització de les obres d’aquesta segona fase, la Brigada s’estableixi definitivament en aquesta nau, alliberant així l’espai que utilitza en l’actualitat a l’edifici de l’antic Escorxador. Segons ha explicat Castells, “el trasllat de la base operativa de la Brigada al seu espai natural ha de permetre, d’una banda, activar definitivament aquest espai anys després de la seva projecció i, de l’altra, deixar disponibles uns espais de l’Escorxador que serviran per aprofitar més aquest equipament municipal, sobretot després de constatar l’èxit que ha tingut l’equipament a l’hora d’acollir esdeveniments firals”.

Un projecte llargament esperat
Les obres, amb un pressupost total d’uns 900.000 euros, van ser projectades ara fa deu anys i preveien diferents fases. La primera, ja acabada i que va consistir en l’explanació del solar i la realització de l’estructura i els tancaments exteriors, i la segona fase, que és la que resta pendent de realització, i que consisteix en la urbanització de l’exterior i l’execució de tots els acabats i instal·lacions interiors. Amb els 250.000 euros que ara s’hi invertiran, la base operativa ja serà funcional i la Brigada s’hi podrà traslladar. La resta de l’actuació es durà a terme en subfases posteriors.