21 C
Igualada
Divendres, setembre 24, 2021

Dimecres obre portes la fira BSTIM, dedicada a la digitalització del tèxtil

La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) arriba a l’Escorxador el proper dimecres 6 de març, i durant dos dies, a la seva quarta edició havent-se consolidat com la fira europea de referència del sector tèxtil i centrada en el repte que la indústria té ja sobre la taula: la transformació digital.

Una de les novetats de la fira és l’obertura a totes aquelles empreses que ofereixen solucions per a la producció tèxtil i no només a fabricants de gènere de punt. Així, els visitants poden contactar amb proveïdors molt més diversos que els resolguin diferents parts dels processos de producció.

Fa setmanes que s’han esgotat la seixantena de places disponibles per a expositors, entre els quals hi ha empreses provinents de diverses comarques catalanes i també de tots els punts de l’Estat: Galícia, País Valencià, Andalusia, Castella La Manxa, i també d’altres països com Itàlia i Portugal que ocuparan els 1.800m2 d’exposició del recinte modernista l’Escorxador d’Igualada. La tipologia d’expositors és diversa, des de tallers que fabriquen peces acabades de confecció, gènere de punt i productes de bany o bé empreses de tint o impressió tèxtil.

Pel que fa als visitants inscrits són principalment compradors de marques internacionals, grans distribuïdors i dissenyadors interessats en trobar nous proveïdors, i n’hi ha de provinents de països com ara Anglaterra, França, Bèlgica i Mèxic. L’organització de la Fira –Fira d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada- espera superar la xifra de 1.400 visitants que van tenir les tres anteriors edicions de BSTIM.

Segons les dades recopilades pels organitzadors a partir d’un mostreig entre les empreses expositores, el valor de les comandes tancades al BSTIM és de dos milions d’euros per a cada edició.

La digitalització del tèxtil
Des de la primera revolució industrial que la indústria tèxtil no havia viscut una transformació tan gran com la revolució tecnològica que tot just ara comença a implementar-se. I si el sector tèxtil ja va ser un dels principals protagonistes de la revolució industrial amb el teler de llançadora i la primera màquina de filar multibobina que van disparar la productivitat, ara podria ser també exemplar en l’avanç cap a la indústria 4.0 que transformarà el disseny, la manufactura, les operacions, el servei del producte i els sistemes productius.

El Clúster Català de la Moda (Modacc) calcula que amb la transformació digital els sistemes de producció seran un 30% més ràpids i un 25% més eficients, i portarà la personalització dels productes fins a alts nivells. A la fira d’aquest any no hi poden faltar les impressores digitals. Entre els expositors de BSTIM hi haurà Tecnohard (EPSON) que portarà al recinte firal l’Escorxador una EPSON F-6200 de sublimació de tinta per crear articles promocionals i tèxtils d’alta qualitat i també una EPSON F-9300 que permet produir materials tèxtils acolorits amb una major velocitat d’impressió.

La marca catalana de moda Zer Collection farà una exposició a la fira de la seva col·lecció creada amb tecnologia 3D.

Dins mateix del recinte firal de BSTIM, la tarda del dimecres 6 de març tindrà lloc una xerrada-col·loqui per part dels directius de TLGcommerce (Trilogi) sobre la indústria tèxtil i l’eCommerce.

Tots els visitants que passin per la fita rebran una bossa que concentra tots els valors que l’esdeveniment vol transmetre: un producte tèxtil, fet amb material proporcionat per empreses de proximitat a partir de cotons orgànics i reciclats i amb una finalitat solidària, ja que és confeccionat per nois i noies que formen part del projecte de Formació Laboral de la Fundació Privada Àuria.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Parlem Telecom obre botiga a Igualada

Igualada és un municipi estratègic per garantir el creixement a l’interior de Catalunya de Parlem Telecom, que està executant un pla d’obertura de botigues...

A la Boutique Hotel Cal Roure, “Plou a l’escala”, de Kima Guitart, o l’art de pintar les sedes

La Boutique Hotel Cal Roure, a la plaça de l’Ajuntament, més enllà de donar vida a un singular edifici del patrimoni arquitectònic igualadí, amb...

El Casal de Calaf celebra el 125 aniversari amb una gran festa

Aquest diumenge el Casal de Calaf està de festa: compleix 125 anys i per celebrar-ho ha programat diversos actes. A les 12 del migdia es...

Les obres de la plaça Picasso de Vilanova, a punt de començar

L’Ajuntament de Vilanova del Camí entoma una de les obres més importants del mandat, la remodelació de la plaça Picasso, una de les més...

“Hem de ser responsables i pensar en global. Que les oportunitats vinguin és millor que buscar-les fora”

El proper 24 d’octubre Jorba viurà una consulta popular per conèixer la seva postura sobre el polígon industrial inclòs en el Pla Director Urbanístic...
Compartir