21 C
Igualada
Divendres, setembre 30, 2022

Demà dissabte, Copons acollirà la 2a Mostra Hortícola

Enguany, a Copons es celebra la mostra per posar en valor la singularitat dels horts del poble i el seu tomàquet a partir de visites, xerrades, tastos i activitats durant tot un matí.
Demà dissabte 27 d’agost es celebrarà, després de l’èxit de la primera edició, la segona Mostra Hortícola de Copons, una mostra creada per divulgar, promoure i posar en valor l’excepcionalitat dels horts de Copons. Es realitzaran un seguit d’activitats, visites, xerrades, tastos, mostra de cuina i activitats infantils.

A les 9:30h del matí començaran les activitats amb una visita guiada dirigida pel Col·lectiu Eixarcolant. La visita es centrarà en els horts, on es mostrarà la singularitat d’aquest espai, organitzat per bancals delimitats per murs de pedra seca i un complex sistema de reg. També es posarà en valor la varietat de tomàquet singular que s’hi cultiva, el tomàquet de Copons, amb una xerrada específica sobre els resultats obtinguts pel Col·lectiu Eixarcolant en l’estudi d’aquesta varietat, la qual tindrà lloc a les 11:15h del matí.

Paral·lelament, es celebrarà una activitat familiar dirigida per l’AFA de Copons, d’11h a 13h i durant aquestes dues hores, s’aniran fent grups per aprendre a preparar una broqueta amb el producte protagonista de la jornada, el tomàquet de Copons.

A més, durant tot el matí es podrà gaudir d’una mostra de productes de proximitat i dels horts de Copons, a càrrec de l’Associació Horts de Copons, acció contemplada per dinamitzar i donar visibilitat al comerç local del municipi.

A partir del migdia es realitzarà un Show Cooking amb Sergi Ortiz, cuiner del Restaurant Antic Forn de Cervera, seguit d’un tast de productes amb cinc varietats elaborades amb el tomàquet de Copons, a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant.

A les 13h es sortejarà una cistella amb productes dels hortolans de Copons i els paradistes.
Totes les activitats tindran lloc a la plaça de Ramon Godó, excepte la visita guiada que tindrà lloc als horts. Les inscripcions per les visites guiades, totalment gratuïtes, s’han de realitzar trucant a l’Ajuntament de Copons – 93 809 00 00.

Consolidar el vincle de Copons amb els horts
Enguany, la intenció d’aquesta segona mostra és promoure els horts de Copons i els seus valors i història, establint unes visites periòdiques que donin a conèixer als habitants del municipi i de la comarca, la singularitat del tomàquet de Copons i les particularitats dels seus horts establint el marc per seguir realitzant anualment la Mostra de Copons i les visites guiades.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Martí Gironell, Vicenç Villatoro, Carlota Gurt i Alba Dalmau, plats forts de l’11a edició Mercat de Lletres

La Biblioteca Central d’Igualada i el departament de Promoció Cultural ja ho tenen tot a punt per celebrar l’onzena edició del Mercat de Lletres...

La 10a Mostra d’entitats enceta l’Octubre Solidari a Igualada

La programació de l’Octubre Solidari 2022 comprèn un recull d’activitats concentrades en un mes i mig i promogudes per les diferents entitats que integren...

L’aeròdrom acull demà dissabte una nova Jornada d’Aviació Adaptada

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir demà dissabte 1 d’octubre a decenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al...

Fer-se el mort

A vegades, el naufragi obliga l’home a nedar mar endins; d’altres vegades ho fa voluntàriament. S’allunya de la costa amb ritme constant, les veus...

El cantautor Josep Tero i l’hel·lenista Eusebi Ayensa oferiran un acte poèticomusical

Òmnium Anoia ha organitzat per al proper divendres 30 de setembre la presentació literària de l’antologia de poesia catalana Una vela en el mar blau,...
Compartir