Demà, dia de sant Jordi, visita guiada virtual al Palau de la Generalitat i als dracs de Barcelona
D

22 d'abril de 2020

La  Direcció General del Patrimoni Cultural impulsa un seguit d’accions encapçalades per una visita virtual al Palau de la Generalitat, d’acord amb les mesures preses per prevenir la Covid-19. La iniciativa, impulsada pels departaments de Cultura i de la Presidència, tindrà lloc dijous 23 d’abril a les 11.30 hores al canal Youtube de patrimoni.gencat.cat.

La visita virtual serà conduïda pel responsable de les visites guiades que habitualment es fan al Palau de la Generalitat de forma presencial. Durant el recorregut, es mostrarà l’edifici del Palau i les seves diverses estances: la Sala Torres-Garcia, la Capella de Sant Jordi, la Galeria Gòtica, la Sala Tarradellas i moltes més per on els i les visitants podran passejar gràcies a la tecnologia trekker de Google Street View que captura imatges panoràmiques en 360 graus, un projecte força complex que va suposar fer milers de fotografies de l’edifici.

Entre altres espais i històries, es podrà veure els tres llocs de Palau on els capitells estan suspesos i no tenen columna, separats per dos-cents anys els uns dels altres, i conèixer anècdotes com la del fèmur de Sant Jordi, que algú se’l va endur el 1940 i anys més tard el va tornar, però sota secret de confessió. Una manera ben diferent de descobrir la història que hi ha darrere les parets d’aquest emblemàtic edifici, d’origen medieval.

Aquesta visita tan especial tindrà una durada de trenta minuts aproximadament i quedarà enregistrada, de manera que tothom pugui veure-la durant la Diada de Sant Jordi i posteriorment, als canals de difusió de patrimoni.gencat.

També amb motiu d’aquesta Diada de Sant Jordi tan especial, el Departament de Cultura publica el model 3D de l’emblemàtica Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Un model 3D que permet descobrir detalls de més a prop. El model 3D es pot visionar i giravoltar al perfil que té patrimoni.gencat a la plataforma 3D Scketchfab, on museus i institucions d’arreu del món estan publicant les seves col·leccions en 3D. També s’ha publicat un detall de la capella, la clau de volta, on també s’hi representa un Sant Jordi.

La digitalització d’aquest espai s’ha dut a terme a través de la tecnologia més avançada que existeix actualment, la generació de núvol de punts a partir de laserscan que permet obtenir un model 3D amb tota la informació morfològica de l’edifici escanejat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta