25 de gener de 2019

Declaren responsables del cas de la barbacoa il·legal de l’Estadi Atlètic, a l’Ajuntament i el CAI

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Igualada ha declarat “responsables civils directes” a l’Ajuntament d’Igualada, el Club Atlètic Igualada i el Patronat Municipal d’Esports (que depèn de l’Ajuntament) de l’accident que va tenir lloc el 22 d’abril de 2018 a l’interior de l’estadi atlètic, arran de l’explosió d’una barbacoa que va ferir greument una nena de 7 anys d’edat. En el succés també va resultar ferida una tercera persona, que també va presentar denúncia pels fets, a l’igual que els pares de la nena ferida, i un Mosso d’Esquadra que es trobava a l’indret, fora de servei.

En la Providència del passat 20 de desembre sobre les diligències judicials 198/2018, la jutgessa assenyala directament que el CAI i l’Ajuntament són responsables civils “directes”, ja que “s’entén que aquestes institucions no van fer res per a prevenir el que va passar, ni tampoc tenien mesures per extingir l’incendi. Per a fer aquella barbacoa calia una llicència que no es va demanar”, assenyala l’advocat de la família de la nena, Jesús Galán.

El procés judicial, que ara es troba encara a la fase d’instrucció a l’espera de judici, també té oberta una causa penal contra la persona que va llençar el líquid inflamable sobre la barbacoa, causa del llençament de flames posterior. Es tracta d’un veí d’un poble de la província de Saragossa, que era a l’estadi atlètic per veure uns familiars que viuen a Igualada.

Els Mossos d’Esquadra ja van obrir l’abril del 2018 diligències d’ofici per un presumpte delicte de lesions greus comeses per imprudència contra l’autor de la barbacoa.
Tal i com es podia observar en el cartell anunciador, la barbacoa era organitzada pel CAI Popular, una secció del Club Atlètic Igualada. La nena ferida es trobava en el lloc dels fets esperant l’atorgament de medalles de la cursa de cros que, instants abans, havia organitzat el col·legi Emili Vallès, que no tenia res a veure amb la barbacoa. En el moment que aquesta es va iniciar, encara hi havia molts nens i pares de participants en el cros a l’interior de l’Estadi, de propietat municipal.

La nena va ser traslladada a la UCI de la Unitat de Cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i encara avui segueix un tractament de recuperació de les ferides.

Jordi Puiggròs

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: