10.5 C
Igualada
Dimecres, desembre 8, 2021

Comunicat de les acadèmies d’idiomes i centres de formació

Les acadèmies privades de llengües, escoles i centres de formació d’arreu de Catalunya han elaborat un comunicat, al que ja ha donat suport la Unió Empresarial de l’Anoia, en el que reclamen a les autoritats sanitàries que reconsiderin les decisions adoptades el passat 29 d’octubre i que les obligaven a tancar, com a mesures de contenció del brot epidèmic de la Covid-19.

El comunicat ha estat signat per 111 escoles, entre elles, pel que fa a l’Anoia:
Igualada
New York Institute, English Centre, English & Tea, Eng Igualada, People, OhLaLanguages, Helen Doron English, Kingdom Language School, Advance English, Ceina, Aula42, Tales Centre Reforç-Pedagogia, Tàgores, Escola Arts Marcials GUI Taekondo, Decroly, Anoia Club Gimnàstic.
Sta. Margarida Montbui
Montlingua
Vilanova del Camí
English Corner
Estímuls
Calaf
English Times
Centre d’Estudis It’s English
Capellades
New Trends
Escola d’Anglès
La Pobla de Claramunt
Studyum
Òdena
Escola de Teatre Musical

Els centres apunten les següents raons per a tornar a obrir:
• La necessitat dels serveis que els nostres centres formatius presten a molts infants per poder complementar el treball que es fa a les escoles, tenint en compte que aquests centres educatius segueixen oberts.
• Que les mesures sanitàries que s’aplicaven als nostres centres formatius abans de l’entrada en vigor de la Resolució eren rigoroses i estrictes.
• La suspensió de l’activitat dels nostres centres formatius representa un greuge i una absoluta incongruència amb el manteniment de l’activitat de les Escoles Oficials d’Idiomes que, desenvolupant la mateixa activitat amb un nombre molt superior d’alumnes per aula, poden mantenir la seva activitat presencial.
• Aquestes mesures posen en risc la viabilitat i la possibilitat de supervivència de moltes empreses del sector que no podran fer front a l’impacte d’aquesta nova suspensió de l’activitat i que per tant, es veuran abocades al tancament definitiu.
• La incidència que aquestes mesures poden tenir, i estan tenint, en l’aparició i increment de l’economia submergida en el sector, ja que la demanda i la necessitat segueixen existint, i la prohibició de la realització de les classes presencials en els centres fa que els usuaris busquin alternatives fora de qualsevol mena de control, també fora de control sanitari.

Els centres demanen mesures coherents i que no provoquin greuges
Per als centres que signen el comunicat “tothom hem d’estar i estem compromesos amb la lluita contra els efectes del brot epidèmic de la Covid-19, compartint que aquest objectiu ha de ser absolutament prioritari per al conjunt de la ciutadania, les institucions i els responsables sanitaris, reclamem amb contundència que aquestes mesures siguin coherents i no provoquin greuges entre escoles o acadèmies privades i centres que desenvolupen formació extraescolar reglada o escoles oficials d’idiomes que posen innecessàriament en perill, no només la pervivència de les acadèmies i escoles, sinó la mateixa existència d’un servei educatiu molt necessari per a molts infants i famílies”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Procés participatiu a Montbui per a triar noves millores del municipi

Entre els dies 4 i 18 de desembre les persones del empadronades en el municipi a partir de 16 anys podran votar telemàticament en...

La rotonda del Pla de la Masia restarà tallada dissabte 11 de desembre

Les obres d’adequació de la rotonda del Pla de la Masia i del carrer de Cal Riba que ha encarregat l’Ajuntament d’Òdena s’executaran dissabte...

Santa Coloma encén la il·luminació nadalenca

Santa Coloma de Queralt va encendre, el passat dissabte 4 de desembre, la seva il·luminació nadalenca. Ho va fer després d’una gran jornada a...

Aprovada la vacuna de la covid per als infants d’entre 5 i 11 anys

La Comissió de Salut Pública del Ministeri ha aprovat la vacunació contra la covid per als infants d'entre 5 i 11 anys. A finals...

Cap de setmana amb triomfs pels atletes del C.A.Igualada

L'atleta del CAI Petromiralles Roger Suria, va assolir una brillant victòria en la seva categoria Sub-20, en la 55ª edició del Cros Internacional de...
Compartir