20.1 C
Igualada
Dijous, octubre 29, 2020

Campanya per reduir el malbaratament alimentari a Vilanova del Camí

“No llencis el menjar”, amb aquest suggerent lema, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb la col·laboració i complicitat de Leitat i Vilanova Comerç, han encetat una campanya per reduir el malbaratament alimentari.

Segons les Nacions Unides, 1 de cada 3 aliments produïts al món és llença en algun punt de la cadena alimentària i segons l’Agència de Residus de Catalunya només a les llars, als comerços i a la restauració es malbaraten 35 kg d’aliments per persona cada any.
El regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri, assegura que aquestes són xifres que ens han de fer reflexionar ja que si es tradueixen a Vilanova del Camí, amb quasi 12.500 habitants, vol dir que malbaratem més de 400 tones d’aliments cada any. Com a ciutadans, diu Gabarri, hem d’actuar davant d’aquesta situació i reduir el malbaratament alimentari a les nostres llars i també als nostres comerços.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí impulsa i lidera la campanya “No llencis el menjar” realitzant les accions de comunicació, comprant els materials i donant suport en aspectes logístics. Però, en aquest projecte, compta amb la col·laboració i complicitat del Centre Tecnològic LEITAT i de Vilanova Comerç.

Pel que fa LEITAT, explica el regidor de medi ambient, ha elaborat el disseny dels materials, i farà diferents visites als comerços locals per explicar-los els objectius de la campanya, com s’hi poden adherir, perquè és important prevenir el malbaratament alimentari i com fer-ho. Passades unes setmanes, explica Rafael Gabarri, l’Ajuntament i LEITAT avaluaran conjuntament l’impacte que ha tingut la campanya.

La campanya té dos públics objectius: Ciutadania i comerços, i especialment els que es dediquen al sector de l’alimentació i la restauració. Gabarri ha explicat a Ràdio Nova que s’han editat uns flyers informatius que es repartiran entre aquests comerços, amb diferents consells per reduir el malbaratament d’aliments. Els cartells, per exemple, incorporen un QR que adreça els usuaris al web municipal on hi ha tota la informació sobre la campanya.
Aquesta inicativa, diu el regidor Rafael Gabarri, també compta amb el suport de Vilanova Comerç.

Aquesta campanya s’emmarca en un projecte municipal més ampli que és el Pla Local de Prevenció de Residus que es va aprovar pel plenari el passat mes de gener. L’objectiu del Pla, explica el regidor Rafael Gabarri, de promoure la prevenció de residus i en especial aquells que siguin difícils de gestionar degut a les seves característiques o quantitats.
L’any 2019 a Vilanova es van reciclar el 37’64 % dels residus, una xifra que segons Gabarri, cal anar millorant perquè seria òptim arribar al 60% És especialment important diu el regidor de Medi Ambient, el reciclatge de la fracció orgànica perquè és la que implica una major despesa municipal.

Podeu trobar tota la informació de la campanya “No llencis el menjar” al web municipal.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Jorba fa el repàs de manteniment de 7,5 quilòmetres de camins

L’Ajuntament de Jorba ha portat a terme les obres de manteniment dels camins del municipi inclosos al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de...

El Zoom Festival atorga el Premi d’Honor a Jordi Évole

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya atorga el Premi d’Honor, un dels més prestigiosos del palmarès del certamen, al periodista, presentador i guionista Jordi Évole....

Fundació Pau i Solidaritat, la defensa dels drets laborals arreu del món

La Fundació Pau i Solidaritat, des de la seva constitució el 1991 per part del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, té com a centre...

La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix supera la seva prova virtual

Celebrada durant la 3a setmana d’octubre, la tercera edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix ha comptat com a principal...

L’Ajuntament d’Igualada destina 40.000 euros en ajudes als centres d’estètica

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres una nova línia de subvencions, dotada inicialment amb 40.000€ i destinada a les empreses i professionals dels àmbits...
Compartir