16.6 C
Igualada
Dilluns, 25 setembre 2023

Un article de

Calaf manté l’avís de no consumir l’aigua de l’aixeta fins buidar, netejar i purgar tota la xarxa
C

L’Ajuntament de Calaf, Aigües de Manresa i el Departament de Sanitat es van reunir aquest dimarts per valorar la situació de l’aigua al municipi. Tot i el descens progressiu del contingut de nitrats des del 6 de febrer, no es compleixen tots els paràmetres de potabilitat necessaris. Per això, el consistori ha demanat a l’empresa subministradora que realitzi operacions de neteja del dipòsit regulador i la purga de la xarxa per tal de facilitar la renovació de l’aigua de la xarxa i accelerar el procés de millora de la qualitat

A conseqüència dels canvis en les condicions de potabilitat de les aigües del servei municipal d’abastament de Calaf pels efectes de les pluges del temporal Glòria del 20 de gener d’enguany, en data 3 de febrer es va declarar la no potabilitat per continguts de nitrats per sobre de 50 mg/l.

El motiu va ser que les pluges van comportar un augment significatiu del contingut de nitrats de les aigües superficials de la riera de Mantellí, i també en els pous del Molí i en el punt de compra a Calonge de Segarra. Com a mesura addicional es va posar en funcionament el pou del Rector i es van adaptar les proporcions d’aigua captada en les tres fonts de subministrament (riera Mantellí, pou del Rector i pou del Molí) a fi i efecte d’aconseguir que tots els paràmetres de potabilitat complissin amb el que estableix el decret 140/2003.

Tot i el descens progressiu dels nitrats des del 6 de febrer però, s’ha mantingut un nivell de terbolesa de l’aigua. Per això, l’Ajuntament de Calaf va convocar una reunió amb Aigües de Manresa i el Departament de Sanitat on es va valorar la situació i on el consistori va demanar emprendre amb urgència les mesures necessàries per revertir la situació.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Calaf ha sol·licitat a Aigües de Manresa que a partir d’avui dimecres es realitzin les operacions de neteja del dipòsit regulador i la purga de xarxa per tal de facilitar la renovació de l’aigua de la xarxa i accelerar el procés de millora de la qualitat.

Aquestes operacions de purga a la xarxa poden afectar transitòriament i per temps molt limitat la pressió de subministrament en alguns punts. Tanmateix, Aigües de Manresa informa que les condicions de les aigües de captació poden empitjorar de nou en cas repetir-se episodis de pluja molt intensa.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🎾 El projecte de Ca La Patxeca: #Jorba podria tenir un nou complexe esportiu 👉https://veuanoia.cat/el-projecte-de-ca-la-patxeca-jorba-podria-tenir-un-nou-complexe-esportiu/

Es tracta d'una empresa amb seu a #Barcelona que vol créixer, i que sol·licita executar el projecte en aquesta ubicació

👏 Els @moixiganguers fan història a #Reus descarregant el primer pilar de 6 👉https://ow.ly/97Iy50POWiB

La colla va fer història aconseguint la millor actuació de la temporada i un fet històric

3