16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

La Festa de la Caldera de Montmaneu torna a ser molt participada
L

Publicitat

Aquest passat cap de setmana es va celebrar la Festa de la Caldera a Montmaneu. La celebració va començar dissabte a les 18 hores amb una cercavila de carnestoltes pels carrers del municipi, molt participada pels veïns de Montmaneu i pobles de l’entorn, amb l’animació del reconegut grup ¾ de 15. La cercavila va acabar a la “Sala” de Montmaneu amb una desfilada de disfresses i una gran xocolatada per a tothom.

El diumenge al matí, a partir de les 8, els calderes van fer l’encesa dels focs per posar a bullir les 5 calderes, més la caldera juvenil que enguany va ser elaborada per l’Ot Palmés i l’Oriol Cruz, sota la supervisió del mestre calderer Josep Parera. Durant tot el matí, el públic va poder passejar per tota la població gaudint de les nombroses parades d’artesania i alimentació ubicades als carrers de Montmaneu.

Com cada any, tothom qui va voler va poder gaudir del tradicional esmorzar de les viandes de l’hostal, botifarra blanca, negra, cansalada, ou ferrat, vi i aigua. A partir de les 11, diversos cantants repartits pel nucli de Montmaneu, van interpretar fragments d’òpera molt conegudes. Al migdia, els Moixiganguers d’Igualada van oferir una gran actuació castellera amb tres pilars de quatre de salutació, un set de sis, un tres de set, un quatre de set amb agulla i un vano de cinc , tots ells amb èxit.

A la sortida de missa, es va fer el nomenament del calderer d’honor que aquest any va ser el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’Hereuet i la pubilla de Montmaneu, Guillem Paín i l’Abril Samaranch li van fer entrega d’una reproducció de les calderes de Montmaneu.

A les 2, i després de la benedicció de les calderes, a càrrec del mossèn Enric Garcia, es va fer el repartiment de les 6 calderes entre tot el públic assistent. I per tancar la festa, a mitja tarda, l’humorista Fel Faixedas va fer un divertit monòleg interactiu, que va fer gaudir al nombrós públic assistent.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies