“Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol”, de la Pera Llimonera, a l’Ateneu de la mà de Xarxa

21

El grup Xarxa Igualada ha programat una nova sessió de teatre per a tota la família. Demà diumenge dia 13 d’octubre, a ¼ de’1 del migdia, al Teatre Municipal l’Ateneu es representarà Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol.

La Pera Llimonera, amb direcció de Toni Albà, ens proposa una obra molt esbojarrada per explicar els tràngols que passen els immigrants que entren amb pastera, escapant de les guerres, la gana i la violència impune de casa seva. Ho fa amb una parella de manters que es refugien en un edifici en construcció, en un dia de tempesta.

L’espectacle, que es va estrenar a La Mostra d’Igualada, és interpretat per Pere Romagosa i Sergi Casanovas. El públic igualadí el va considerar el Millor espectacle de Mostra Igualada 2019 i també va rebre el guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover, que consisteix en una gira pel territori de parla catalana. El jurat del Premi Xarxa Alcover de Mostra Igualada 2019 en va dir: “el tractament que es fa de la temàtica de la guerra i la immigració, la posada en escena, l’humor i el llenguatge utilitzat”. L’escenografia i vestuari és d’Alfred Casas, la música de Tonio Santoyo i la il·luminació de Miki Arbizu. El preu de les entrades és de 6 euros, i de 5 euros per als socis de La Xarxa. Les entrades es poden comprar al web www.teatremunicipalateneu.cat i el mateix diumenge, des d’una hora abans, a la taquilla del teatre, al passatge d’en Vives.

Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol
Dos venedors ambulats, refugiant-se d’una gran tempesta, expliquen la història d’un bolet i un esquirol que, a causa de la guerra, emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. Baobab és un homenatge a totes aquelles persones, grans i menuts, a qui la violència dels conflictes armats els ha obligat a deixar la seva terra.
El món és ple de fronteres on moltes persones s’arrisquen per continuar vivint. Els murs poden ser infranquejables, però la seva mirada conté l’esperança d’una vida més enllà. Una història tràgica que asseguts a la butaca d’un teatre, t’embolcalla emocionalment i de la que no pots fugir.