Aquest dissabte torna la Festa de l’Arbre de maig a Igualada

L'esdeveniment arriba enguany a la dotzena edició

L'arbre de maig plantat a la Plaça Pius XII.
15 de maig de 2024

Aquest dissabte 18 de maig, a partir de les 7 del matí i durant tot el dia, a la plaça Pius XII se celebrarà la dotzena edició de la Festa de l’Arbre de Maig. L’esdeveniment començarà dissabte quan tot el grup de gent aplegada vagi a buscar l’arbre, anomenat Maio, a un bosc proper d’Igualada on es realitzarà la tala. Allà mateix hi haurà un esmorzar gratuït de botifarra a la brasa o coca per a tots els participants. Seguidament, l’arbre es transportarà fins a la plaça, on es realitzarà l’escorxament de l’arbre a les 12:30h, retirant l’escorça i les branques excepte aquelles ubicades a la part superior. Tot seguit es realitzarà la plantada de l’arbre, un dels moments més esperats de la celebració. Després de la plantada, la organització ha preparat un dinar popular a les 14h.

A les 17h de la tarda se celebrarà el concurs de grimpaires, en què qui ho desitgi podrà enfilar-se fins la part superior de l’arbre. La festa la tancarà el grup musical Argelagues a partir de les 19h.

Els orígens d’aquesta festa es remunten a l’època medieval, amb gran arrelament arreu de Catalunya. Era un ritual per a la veneració dels esperits de la naturalesa amb l’objectiu d’aconseguir, a partir del sacrifici d’un arbre, que fos un any de prosperitat i abundància. A Igualada va mantenir-se viva fins a finals del segle XIX i no va ser fins al maig de l’any 2012 quan l’entitat l’Al-pi-nisme Club Esportiu va recuperar aquesta festa. Anys més tard, l’entitat de la Festa de l’Arbre de maig d’Igualada va agafar el relleu en l’organització. Enguany se celebra la dotzena edició, de la qual ja s’ha publicat el cartell, obra de Jana Carbonell. La jornada compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, el Ball de Sant Miquel i els diables, el Forn de Jorba (Eixarcolant), el Casal Popular El Foment, l’Agrupament Escolta La Flama, el Parc Agrari de la Conca d’Òdena, el rocòdrom Ingravita, la Intersindical Anoia i la Creu Roja.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta