8.1 C
Igualada
Divendres, febrer 3, 2023

Aprovat el planejament per construir el tercer institut públic d’Igualada

La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat aquest dijous la modificació puntual del Pla General d’Ordenació (PGO) d’Igualada (Anoia) que farà possible completar la construcció de l’Institut Badia i Margarit, el tercer que tindrà el municipi, a l’avinguda Montserrat.
L’institut ja va entrar en funcionament el setembre de 2015, però només amb dues línies de primer d’ESO i compartint instal·lacions amb el CEIP Gabriel Castellà. Ara es podran engegar les altres fases per ampliar el CEIP i construir l’edifici del nou institut, que oferirà ensenyaments d’ESO i Batxillerat.
Captura de pantalla 2016-07-15 a la(s) 09.52.37
Equilibri geogràfic de l’oferta educativa
La  modificació del PGO consisteix en un ajust dels límits del sòl qualificat com a equipament docent i equipament esportiu per canviar la forma de la parcel·la, passant de rectangular a “L”, mantenint la superfície. Aquesta configuració permet encabir-hi millor les instal·lacions de l’institut.
La plena entrada en funcionament de l’equipament, situat a llevant de la ciutat, permetrà absorbir la demanda prevista per aquesta etapa educativa, tant d’Igualada com de municipis veïns, com ara Òdena i Sant Martí de Tous. També possibilitarà una oferta educativa equilibrada territorialment, atès que els altres dos instituts es troben al centre i a ponent d’Igualada.
Pol d’equipaments esportius
El pla es completa amb l’habilitació d’una zona esportiva per donar servei a l’Institut Badia i Margarit, sobre les antigues piscines Torre del Requesens, que fa anys que es troben tancades. Algunes de les noves pistes esportives s’obriran a tota la ciutadania.
Aquest nou pol esportiu se situa a prop de l’Anella Verda, una xarxa de recorreguts per a vianants. La Comissió veu acreditada la necessitat de comptar amb un nou institut públic i també valora la millora urbanística i de qualitat de vida que el projecte suposarà per al barri.
Compartir

Més notícies

Oriol Solà deixa la presidència dels Moixiganguers d’Igualada

Oriol Solà Solà ha estat president dels Moixiganguers d'Igualada des de fa set anys. Avui, ha fet un comunicat al seu perfil d'Instagram on...

Toni Bou arrenca un nou mundial sota sostre com a màxim favorit

Aquest diumenge a les cinc de la tarda, al Palau Sant Jordi de Barcelona, comença el campionat del món de trial sota sostre. Serà...

Nou espai d’esbarjo per a gossos, al carrer de la Mercè de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha habilitat recentment un nou espai per a l’esbarjo dels gossos. Aquest espai es troba al lateral del...

Últimes notícies