22.5 C
Igualada
Dimecres, setembre 22, 2021

Apliclor Water Solutions: La fórmula de la qualitat de l’aigua des de 1911

Sector: Químic
Ubicació: Sant Martí Sesgueioles.
Treballadors: 50
Facturació anual: 12,5 milions €
Any fundació: 1911

Apliclor és una empresa líder del sector químic que ofereix solucions relacionades amb el tractament de l’aigua, comercialitzant i subministrant productes químics de qualitat, i proporcionant solucions d’enginyeria integral. Els més de 100 anys d’història de l’empresa, oferint qualitat tant en producte com en servei, els ha posicionat a l’Estat Espanyol com un referent del sector de l’aigua (potable, de piscina, residual i industrial) en solucions relacionades amb la desinfecció i la filtració. També a nivell mundial Apliclor s’ha fet un nom executant desenes de projectes als cinc continents, com per exemple a Mèxic, Panamà, Nicaragua, Tailàndia, Austràlia, Egipte, Kuwait, Qatar, Vietnam, Marroc, etc.

Des de Sant Martí Sesgueioles, on tenen ubicada la planta, desenvolupen tant la part tècnica com la química. A Apliclor “escoltem molt al client i ens adaptem a les seves necessitats”, explica Xavier Roca, director de l’Àrea Química de l’empresa. En aquest sentit, a nivell tècnic, “muntem tots els equips de filtració i desinfecció especialitzats per al tractament de l’aigua, en fem el manteniment, i oferim el servei de post venda a les principals plantes de l’Estat Espanyol, i també allà on ens ho demanin els clients. A nivell químic, comercialitzen els productes químics a Espanya, França i Portugal majoritàriament, i puntualment a d’altres països.

Innovació
El tractament d’aigües és un sector amb molta competència, on Apliclor “sempre intentem anar un pas per endavant venent noves solucions”. En aquest sentit, la innovació sempre és constant en el treball diari d’Apliclor. Roca explica, com exemple, que una de les solucions que estan desenvolupant en aquests moments amb molt d’èxit i a nivell nacional és la desinfecció amb l’Hipoclorit Càlcic enlloc d’Hipoclorit Sòdic.

A causa de una nova regulació a nivell europeu de la fabricació d’Hipoclorit Sòdic, en la que s’exigia el canvi de tecnologia en la fabricació d’aquest producte, moltes empreses es van veure obligades a deixar de fabricar-lo per la gran inversió que requeria realitzar aquest canvi. Això, sumat a l’increment del consum de l’aigua potable i a l’obertura de les piscines d’aire lliure a l’estiu, va tenir un impacte considerable al mercat amb una manca d’aquest producte, bàsic per a la desinfecció de l’aigua.

Des del 2016, Apliclor va preveure la critica situació i va estar en contacte amb una de les poques empreses europees que disposa d’aquesta tecnologia per a la fabricació i homologació dels equips d’hipoclorit càlcic a nivell mundial. “Avui dia som representats d’aquesta tecnologia amb exclusivitat per Espanya i Andorra, essent a priori la solució més econòmica en substitució de l’hipoclorit sòdic i amb un seguit d’avantatges com son:

-L’hipoclorit sòdic és líquid i té un contingut del 15% de clor actiu i amb una vida útil en bones condicions d’emmagatzematge de 3 a 6 mesos màxim, degut a la seva retro degradació, en canvi l’hipoclorit càlcic es un producte sòlid amb una concentració del 70-72% de clor actiu i una vida útil de 3-4 anys o més, ja que perd al voltant d’un 1% anual de concentració.

-El compliment de les normatives d’emmagatzematge de productes perillosos en les instaŀlacions és molt senzill, en canvi amb l’hipoclorit sòdic s’han de tindre dipòsits homologats que caduquen cada 10 anys, cubetes de retenció, plataformes de descàrrega, entre d’altres.

-La disminució de clorats i trihalometans (THMs) en l’aigua de consum humà o la disminució de la formació de cloramines en piscines cobertes.
A banda d’aquest equip d’hipoclorit càlcic, a Sant Martí també fabriquen equips d’electrocloració (fabricació d’hipoclorit sòdic in-situ), de generació de diòxid de clor (desinfectant alternatiu al clor que no genera subproductes tals com els trihalometans), d’eliminació d’arsènic, eliminació ferro, manganès, pesticides, herbicides, etc…

Qualitat i Seguretat
Apliclor i qualitat són sinònims des dels seus inicis, per això, certifica des de fa anys amb èxit els seus processos, tant en l’àmbit de la qualitat (ISO 9001), la seguretat i els riscos laborals (OSHAS 18001), el medi ambient (ISO 14001), així com també es sotmet periòdicament a estrictes controls de l’administració sobre normativa d’accidents greus (SEVESO) i de l’autorització ambiental integrada. També disposen de bombers propis d’empresa, dos consellers de seguretat, i una persona dedicada exclusivament als sistemes de gestió i control CMSS.

Xavi Roca, director de l’Àrea Química de l’Empresa

També en l’àmbit de la seguretat, i com a partícips del grup tractor de la sectorial UEA Química de la Unió Empresarial de l’Anoia, han elaborat les fitxes FOER per als cossos dels bombers on en cas d’accident indiquen totes les característiques de la planta i els productes químics que tenen a l’empresa. També s’han adherit recentment al codi ètic elaborat per la sectorial com a mostra del seu ferm compromís en el respecte i exercici de bones pràctiques en relació al medi ambient, el compliment normatiu, la sensibilitat territorial i social, la formació, la seguretat i la qualitat, la innovació la recerca i el desenvolupament. “Ser estrictes i treballar amb seguretat dóna confiança al client i valor a la nostra marca, i la recompensa l’obtenim quan fabricants d’equips i de productes químics a nivell internacional ens demanen que siguem els seus distribuïdors a Espanya”, explica Roca.

A la planta de Sant Martí Sesgueioles també ofereixen formació en l’àmbit de la seguretat als seus clients “els cursos que fem als clients van dirigits a gent que treballa eventualment en instal·lacions que no funcionen tot l’any, com poden ser les piscines municipals d’aire lliure. Els expliquem com funciona una piscina per dins, els principals riscos, els productes que no poden barrejar… tot amb l’objectiu d’evitar accidents”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Naturveg desafia la pluja i presenta les novetats del món del veganisme

El passat dissabte, l’avinguda Països Catalans de les Comes va acollir una nova edició del festival de referència del veganisme a la nostra comarca. Una...

Òmnium Anoia homenatja a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per demà dijous 23 de setembre la presentació del llibre...

Capellades torna a tenir cinema

L’Ajuntament de Capellades ha signat un conveni de col·laboració amb La Societat La Lliga per poder tornar a gaudir d’una programació estable de cinema. D’aquesta...

Finalitzen les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena va acabar aquest mes d’agost les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt, que han comptat amb un pressupost de 45.329,32€,...

Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern de Junts

Davant la minoria del govern de Junts, el grup municipal d’Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern municipal d'Igualada. Ho farà després...
Compartir