Les ADF’s de Piera i el Bruc, premiades per la Diputació de Barcelona

161
Àlex Carafí, Piera i Òscar Calafell, el Bruc, segon i tercer de l’esquerra.
Àlex Carafí, Piera i Òscar Calafell, el Bruc, segon i tercer de l’esquerra.

El passat dissabte 26 de novembre va tenir lloc el lliurament dels XX Premis de Prevenció d’Incendis Forestals, organitzats per la Diputació de Barcelona, en els quals les Agrupacions de Piera i El Bruc van ser guardonades.

L’acte es va dur a terme al Recinte firal del Sucre a Vic i va estar presidit per Dionís Guiteras, vicepresident de la Diputació de Barcelona i Anna Erra, alcaldessa de la ciutat. L’objectiu d’aquests premis és el reconeixement a la tasca que realitzen les agrupacions de voluntaris al territori.

L’ADF de Piera va guanyar el Premi Rossend Montané, amb el projecte de recuperació del dipòsit d’abastament d’aigua de Can Aguilera. Àlex Carafí, cap operatiu de l’Agrupació ens ha comentat que estan molt satisfets amb l’obtenció d’aquest premi perquè “s’ha reconegut, especialment, l’estreta col·laboració de diferents entitats i institucions com la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya (Bombers, EPAF), l’ajuntament de Piera i ADF de Piera”. Ha afegit que gràcies a aquestes col·laboracions “s’ha pogut minimitzar considerablement el cost i el temps de rehabilitació d’un punt d’aigua de gran importància, així com del seu entorn.”

El Premi Jordi Peix i Massip, destinat a reconèixer la tasca en prevenció i sensibilització, va recaure en l’ADF del Bruc amb el projecte “un any després”, fent referència a l’incendi que va tenir lloc l’estiu del 2015. El projecte es basava en la recuperació de l’ecosistema i regeneració de la vegetació que es va realitzar a la zona cremada a partir de l’agricultura natural Nendo Dango, de Masanobu Fukuoka, que consisteix en reforestar amb boles d’argila i llavors. Òscar Calafell, president de l’Agrupació ha manifestat l’agraïment a les persones que van participar i que “estem molt contents perquè aquest premi és gràcies a l’esforç col·lectiu dels nens del Bruc, famílies, escola i veïns del poble que van elaborar 12.000 boletes de Nendo Dango per reforestar una part de la zona cremada, sensibilitzant als més petits de la importància que tenen aquestes accions”.

Aquesta vintena edició ha coincidit amb els 30 anys de la creació de les ADF’s després dels greus incendis del 1986. Aquestes entitats estan formades per propietaris forestals, ajuntaments i voluntaris que tenen com a objectiu principal la prevenció d’incendis forestals.

Conxita Costa