9a Marató de Sang, a la Vinícola de Montbui

723

marató de sang Montbui handbol - Foto Montbui - La VEu de l'Anoia - Veuanoia.cat

Avui Montbui celebra la 9a edició de la Marató de Sang, acció solidària organitzada pel Banc de Sang i Teixits, i que té el suport de l’Ajuntament de Montbui, l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia (ADSA) i la delegació montbuienca de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. La Marató comença a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 10 de la nit, com és costum. Per segon any consecutiu, la Marató de Sang de Montbui es farà en un dia laborable, com és el divendres.

marató de sang Montbui presentacióAmb l’eslògan “La sort de donar sang” la Marató es va presentar dilluns, amb la presentació de l’alcalde de Montbui Teo Romero, el responsable del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central Khaled Khatib, i la regidora de Benestar Social i Ciutadania Aurora Fernández. Romera va convidar els ciutadans “del municipi i de la conurbació a fer aquest gest solidari que salva vides” i va agrair la implicació “de les persones i entitats del municipi que col·laboraran de forma directa per fer possible aquesta activitat solidària”.

De la seva banda, Khaled Katib va recordar que per ser donant només cal tenir més de 18 anys, pesar més de 50 quilos i tenir bona salut. El responsable del Banc de Sang va fer una crida especialment als més joves, els donants d’entre 18 i 25 anys, assegurant que és un procés ràpid. Precisament l’augment de persones que donen sang per primer cop és una de les variants més destacables de les darreres edicions celebrades, i aquest any es vol mantenir aquesta bona xifra de nous donants. Les maratons de sang, a Montbui, sempre finalitzen amb unes 200 bosses de sang.

Marató de sang Montbui rítmica

A les cinc de la tarda tindrà lloc el taller infantil “Fes-te bomber, policia o mosso a la Marató”, el qual anirà a càrrec dels Bombers de la Generalitat, la Policia Local de Montbui i el cos de Mossos d’Esquadra. També durant la tarda la Comissió de Festes Nucli Urbà organitzarà una Xocolatada per a tots els donants. A les cinc de la tarda els Tabalers de l’Institut Montbui visitaran la Marató de Sang i realitzaran una cercavila. També s’oferirà suc de taronja ofert per McDonald’s per a tots els donants, i durant la tarda-vespre es duran a terme diferents tallers a la Plaça de l’Ajuntament: un de maquillatge artístic a càrrec d’Anna Serrano i Erika Mancebo; un altre de manualitats que durà a terme l’entitat “Artesanas de Corazón” i un Taller de Henna, a càrrec de la montbuienca Rashida. Com és costum, durant tota la Marató de Sang de Montbui hi haurà diferents obsequis i regals, i un refrigeri especial per als donants.