4t Mercat de les Espècies a Argençola, el proper cap de setmana
4

3 de juny de 2014

mercat.jpg El Mercat de les Espècies d’Argençola arriba a la quarta edició. El diumenge 8 de juny al matí, les parades tornaran a omplir la vila, acompanyades d’activitats per a tots els públics. En aquesta edició l’objectiu dels organitzadors és donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, a les del nostre entorn, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia i que actualment han quedat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics. És per això que el Mercat és torna temàtic, per fer conèixer als visitants l’espècie o herba escollida de totes les maneres possibles, amb exposicions, xerrades i tallers. La protagonista d’aquest 4art Mercat serà la mostassa, planta que els visitants podran veure del camp a la taula, ja que a Argençola se’n cultiva ecològicament. Paral·lelament al Mercat, el dissabte 7 de juny al matí es farà una Jornada Tècnica amb el títol “Botànica a la cuina, una tradició o una moda”. La Jornada va adreçada a professionals de la gastronomia, restauradors, escoles de cuina i altres possibles interessats. La jornada és gratuïta i per assistir-hi cal inscripció prèvia al mail associacioeltrill@gmail.com El dissabte 7 de juny a la tarda els visitants podran participar: A les 6 de la tarda al taller sobre els usos de la mostassa a la cuina que farà Santos Masegosa, cuiner del Bar El Cortijo de Tarragona. O bé gaudir de la Festa de la posta de sol, també des de les 6 de la tarda amb les actuacions musicals dels grups Jam Session Jazz Quartet i Els Amants de Lulú i l’obertura del Spiritual Café chill-out itinerant by Kiku Mistu. El diumenge 8 de juny el Mercat obrirà de les 9 del matí a les 4 de la tarda i els actes més destacats seran: De les 9 a les 11 del matí: la sortida de reconeixement d’herbes remeieres que ens farà conèixer Contrast, un altre dels racons del terme municipal. El 4art Concurs de Sals aromatitzades que aquest any tindrà com a jurat: Margot Serrano (blocaire gastronòmica), Mariane Cavalca (xef executiva de Gastronomia Activa), Amanda Laporte (cuinera, estilista de cuina i presentadora del programa “Postres caseros” a Canal Cocina i Mentora del programa “Deja sitio para el postre” de Cuatro), Sergi Ortiz i Xavi Huguet (cuiners del Restaurant L’Antic Forn, Km.0 de Cervera) i Montse Reus (Ambientòloga i redactora de les revistes de salut i alimentació “Ets el que menges i “Soy como como”). A dos quarts de 1 del migdia la Xerrada que amb el títol “Les herbes aromàtiques a la cuina: la mostassa” farà Jaume Fàbrega (Professor de Gastronomia i col·laborador habitual a diversos mitjans de comunicació. Se’l considera el primer escriptor gastronòmic de Catalunya, ha publicat més de 40 llibres, entre els que destaquen les enciclopèdies “La cuina catalana”, “La cuina mediterrània” i “La cuina del món” i també és autor de diverses obres sobre cuina històrica). Durant tot el Mercat es podrà visitar l’exposició dedicada a la mostassa i participar en un taller infantils per aprendre a fer pizza i galetes amb farina ecològica i espècies. Una informació més detallada la podeu trobar a la web del Trill, Associació cultural del Terme d’Argençola, organitzadors del Mercat www.eltrill.org o a facebook i twitter amb el hashtag #MercatEspecies

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta