13.1 C
Igualada
Dijous, març 30, 2023

400 persones es concentren per reclamar “canvis” a l’Hospital

Unes 400 persones s’han concentrat aquest dimecres a la tarda davant de l’Hospital Universitari d’Igualada per reclamar millores en les condicions de treball. La convocatòria l’ha fet el col·lectiu Personal en Lluita per exigir, a banda de millores econòmiques, que es “cuidin els equips professionals”. “La gerència i la direcció no ens escolta ni empatitza, perdem treballadors contínuament i anem a pitjor”, ha lamentat Sílvia Martínez, infermera i integrant del col·lectiu. Els treballadors han entregat mig miler de signatures al gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ferran Garcia, que ha valorat “l’esforç” que estan fent els professionals i ha defensat les taules de diàleg que hi ha en marxa per aconseguir millores.

Els assistents que han volgut fer suport als treballadors han assistit amb pancartes on es podien llegir missatges com ‘No hi ha personal perquè no l’han cuidat’ o ‘Amb el sou del gerent, pagueu als suplents’ i repetidament se sentia el crit ‘gerent dimissió’.

En nom dels treballadors, Sílvia Martínez ha estat l’encarregada de llegir el manifest on ha lamentat la “precarietat” de la sanitat a la ciutat i ha criticat que la gerència de l’hospital “no ha tingut per objectiu cuidar als equips professionals i no ha buscat un ambient atractiu intentant atraure i retenir talent”.

“Volem que es deixi d’invertir diners en el dèficit històric i que es destini a material i professionals que es necessitin”, ha expressat Martínez, que ha afegit que l’objectiu final de la protesta és “millorar la qualitat assistencial”. Entre d’altres, han reclamat que no es facin jornades massa llargues, que els treballadors puguin gaudir dels dies de festa, que es reconeguin els portalliteres com a personal sanitari, que es consolidin els contractes a jornada completa o que hi hagi equips estables d’especialistes mèdics. Sobre aquest darrer punt, han denunciat que, per la població que abasteix, l’Hospital d’Igualada hauria de tenir tres neuròlegs i només en té un, tres endocrins i només n’hi ha un, o quatre digestòlegs i només n’hi ha dos.

La direcció defensa el treball a les taules de diàleg
Uns quants representants del col·lectiu Personal en Lluita ha entrat a l’hospital aprofitant que aquest dimecres a la tarda se celebrava una reunió del consell rector per entregar el mig miler de signatures que han rebut de suport a la seva lluita. La reunió s’ha allargat durant més d’una hora i mitja. A la sortida, el gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ferran Garcia, ha reconegut la “sobrecarrega assistencial” que hi ha hagut aquest hivern al centre i ha explicat que “se suma al cansament habitual de la pandèmia i al sobreesforç que han hagut de fer els professionals”. Garcia ha recordat que l’Hospital d’Igualada va ser un dels epicentres de la covid amb més de 300 professionals infectats i ha reconegut que les seqüeles encara s’arrosseguen.

El gerent ha avançat que el mes de desembre passat es va crear una comissió de treball interdisciplinària amb la participació de membres de la direcció, del comitè d’empresa i de diferents professionals de l’hospital per abordar qüestions de caire organitzatiu. Garcia ha dit que “en tot moment” han treballat de la mà del comitè d’empresa i ha posat en valor que s’han aconseguit “molts pactes”. Tot i això, reconeix que “no n’hi ha prou” i que cal millorar el diàleg i la comunicació amb els treballadors: “De vegades entre dalt i baix hi ha una distància i es perden les coses”.

“Continuarem amb la lluita si no veiem resultats”
Un cop finalitzada la reunió entre els membres de la comissió i els treballadors, Sílvia Martínez ha afirmat que “ens han escoltat, i s’han interessat”. També ha afegit que “creiem que els canvis arribaran, i si no continuarem la lluita.” El gerent, que en declaracions als mitjans ha afirmat que “hi ha una falta de comunicació molt gran amb els treballadors”; respecte a això Martínez ha expressat textualment que “No hi ha comunicació perquè és una dictadura, i en una dictadura no s’escolta a la gent.”

El comitè es desvincula de la protesta perquè creu que s’ha “polititzat”
El comitè d’empresa de l’Hospital d’Igualada s’ha desvinculat de la protesta d’aquest dimecres en considerar que s’havia “polititzat”. Amb tot, el president del comitè, Manel Vargas, ha explicat que comparteixen les reclamacions del col·lectiu de treballadors: “Estem al costat dels treballadors i les reivindicacions que fan els nostres companys son les nostres”. Vargas ha explicat que ja fa temps que estan treballant per millorar les condicions laborals dels treballadors i que han aconseguit que s’acceptin diverses propostes.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Portada: Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar

Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar. Un total de 30 espectacles repartits en 12 escenaris de tota la ciutat. El certamen...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. L’anoienc Jordi Ros guanya la Kings League davant més...

Detingut l’home que va atracar a punta de pistola un banc a Hostalets de Pierola

El passat 24 d'octubre un home va assaltar amb una pistola una entitat bancària de CaixaBank als Hostalets de Pierola. Els fets que van...

Últimes notícies