14.9 C
Igualada
Dissabte, febrer 27, 2021

Vilanova obre un procés participatiu per decidir una inversió de 30.000 euros

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha reeditat enguany el Vilanova Participa! un procés participatiu perquè la ciutadania pugui decidir en quins projectes de ciutat vol invertir. A partir d’avui i fins el proper 6 de juliol, tots els vilanovins i vilanovines, a partir dels 14 anys, podran votar els projectes que vol que l’Ajuntament tiri endavant.

Seguint el model de l’any passat, des de Participació Ciutadana es proposen dues llistes amb 10 propostes cadascuna, unes valorades amb 10.000 euros i les altres amb 5.000 euros. El regidor Sergi Pérez, explica que s’han incorporat molts temes relacionats amb la cultura popular i tradicional, la millora dels serveis públics com la biblioteca o les llars d’infants, i el servei a les entitats.

Algunes d’aquestes 20 iniciatives es van incorporar a petició dels tècnics municipals però després han estat consensuades i ampliades amb propostes
que ha fet la ciutadania.

Des de fa mesos, explica el regidor, un agent estadístic ha preguntat als vilanovins i vilanovines quines eren les seves preferències per tal d’integrar-les al procés. La ciutadania també podia fer les seves aportacions via internet. En total, explica Sergi Pérez es van recollir més de 147 propostes a peu de carrer i prop d’una vintena via web.

De la llista de propostes de 10.000 euros, la que fa referència a la millora dels parcs infantils amb la incorporació de nou mobiliari o sòl de cautxú, ha estat una de les més demanades per la ciutadania a peu de carrer.

Pel que fa a les de 5.000 euros, la ciutadania ha mostrat la seva preferència per l’adquisició de material per al gimnàs de Can Titó.
El regidor convida els joves a participar del procés

A la primera edició del Vilanova Participa! hi van participar 733 persones tot i que només  655 butlletes van ser vàlides. Per franges d’edats, les persones  més participatives van ser les de 45 a 60 anys, seguides de les de 35 a 45 anys. Contràriament al que es podria pensar, els joves van ser els més mandrosos, una dinàmica que al regidor de Participació Ciutadana i Joventut, Sergi Pérez, li agradaria revertir.

Una d’aquestes propostes directament relacionades amb la joventut és precisament la que fa referència a l’adquisició de material per al nou Espai Jove. Hi ha 11 urnes repartides pel municipi i també es pot votar per internet.

Per facilitar la votació de la ciutadania, des de Participació Ciutadana s’han previst dues maneres de fer-ho o bé presencialment o bé de manera telemàtica. Aquelles persones que ho vulguin fer de manera presencial podran dipositar la seva butlleta amb les propostes escollides a les urnes que s’han repartit per 11 espais municipals: Can Papasseit, Centre Cívic barri La Pau, poliesportiu de Can Titó, Edifici d’Entitats, Ajuntament, les dues llars d’infants: El Molinet i La Baldufa, les tres escoles de primària: Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, l’institut Pla de les Moreres i al Casal de la Gent Gran. Cada divendres mentre duri el procés, també es portarà una urna al Mercat de Sant Hilari on també hi haurà l’agent estadístic.

També es pot fer servir com a butlleta la contraportada del butlletí Vilanova Informació que s’ha repartit per totes les llars vilanovines.

En cas de fer-ho per internet, caldrà entrar al web municipal: www.vilanovadelcami.cat i des de la portada accedir al procés participatiu en el que s’hi ha publicat les bases del procés, el llistat de les proposes de 10.000 i de 5.000 euros i el formulari per votar.

Tant si es fa utilitzant la butlleta de paper com si es tria el formulari del web, és necessari posar el nom i cognoms de la persona que vota i el DNI per evitar que es donin duplicitats. I recordar que només poden votar les persones que estan empadronades al municipi. Totes les votacions s’acceptaran inicialment i després es comprovarà que es compleixen les condicions requerides a les bases. Per exemple, estar empadronat a Vilanova del Camí i tenir com a mínim 14 anys. També es comprovarà que no s’hagi votat més d’una vegada. En cas de no complir alguna d’aquestes condicions, el vot es considerarà nul.

Els resultats de les votacions es faran públics a partir del dia 15 de juliol de 2016. A partir d’aquesta data s’iniciaran les accions per tal de dur a terme les propostes guanyadores.
Procés participatiu 2015

Les propostes més votades a l’edició 2015 van ser el foment de l’ocupació i de formació ocupacional, valorada en 10.000 euros i pel que fa  a les de 5.000 euros, els projectes guanyadors van ser: les activitats d’estiu per a tots els públics, amb un 17% dels vots, la compra d’aliments frescos per la Banc de la Teca, amb un 15% dels vots i els tallers al Centre Cívic del barri La Pau, amb un 13% dels vots emesos.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir