El Prepara’t Jove tanca fent reflexionar als joves sobre qui són i què volen ser

48
preparat-institut-alumnes-ateneu-igualada-veuanoia
L’Ateneu es va omplir d’alumnes de diferents instituts de la comarca.

La segona i última jornada del Prepara’t Jove s’ha centrat en les habilitats, actituds i competències imprescindibles per a que els joves assistents puguin encarar millor el seu futur professional i personal. L’acte, celebrat al Teatre de l’Ateneu Igualadí, ha comptat  amb la participació de Maria Batet, entrenadora d’emprenedors i entusiasta de la docència, i Anna Rosell, psicòloga especialitzada en el desenvolupament de la carrera professional de les persones.

Maria Batet ha presentat diferents casos de joves emprenedors que han fet de les seves vocacions la seva forma de vida professional i ha afirmat que “de les passions i habilitats que tenim, en podem fer el nostre negoci”. Batet, ha fet participar als joves demanant-los quins eren els valors necessaris per ells per emprendre i han coincidit totalment amb els valors bàsics imprescindibles: “optimisme, creativitat, treball en equip, comunicació, planificació, adaptabilitat, esforç, humilitat, constància i paciència”.

Anna Rossell, durant la conferència.
Anna Rossell, durant la conferència.

Per la seva part, Anna Rosell ha parlat de les competències personals de cadascú, tant de les competències de base que s’adquireixen a través dels estudis com de les transversals que són les pròpies desenvolupades individualment. La ponent ha destacat que “per prendre decisions abans cal fer un exercici d’autoconeixement molt important per saber què podem fer i què podem millorar” i ha afirmat que “és necessari incloure les competències que dominem al currículum per que cada cop es dóna més importància”.

La sessió ha sigut molt participativa i hi ha hagut molta interacció entre els assistents i les ponents. El balanç del projecte es considera molt positiu ja que ha tingut una gran acollida per part dels centres educatius d’Igualada. El Prepara’t Jove és una iniciativa pionera a la comarca i és possible gràcies a l’Ajuntament d’Igualada, al Departament de Dinamització Econòmica, a la Kaserna, i a la Unió Empresarial de l’Anoia.