Marc Castells promet més estudis al Campus i la cocapitalitat del Penedès

160

La presentació de les conclusions del Fòrum UEA -veure edició anterior- no només va resultar ser un èxit de convocatòria i d’injecció d’optimisme entre la patronal, sinó també va servir d’escenari per a anuncis importants. Sobretot, els que va fer l’alcalde Marc Castells, també en la seva condició de president de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i vicepresident de la Diputació.

Manca de parcel·les grans

Tot i que alguns dels anuncis que va fer no són nous, Castells va voler així respondre a algunes de les demandes que, minuts abans, havia fer el president de la Unió Empresarial, Blai Paco. Per exemple, en matèria de manca de parcel.les grans de sòl industrial, una de les mancances més importants que té ara mateix la comarca. L’únic camí possible és crear sòl nou, i això dirigeix les mirades cap a Òdena. D’aquí que Castells parlés de “treballar en breu des de la Mancomunitat per acordar la creació de sòl industrial disponible de 100.000 metres quadrats o més”. El vell debat del polígon de Can Morera, doncs, torna a sortir a la llum, si bé, tal i com ha explicat Paco, “hi ha d’altres opcions perquè Òdena té molt per oferir”. Una altra proposta, en el seu temps proposada per una empresa madrilenya, serien els terrenys entre l’aeròdrom, la C-15 i l’A-2, un espai de gran potencial estratègic. Una altra de les promeses de l’alcalde va ser la inversió de la Diputació de 30 milions d’euros a la província de Barcelona per a millorar els polígons industrials.

Més estudis universitaris

La bona entesa amb la Universitat de Lleida (UdL) continuarà. Tal i com ja se sabia, aviat hi haurà notícies de més estudis, probablement de l’àmbit de les noves tecnologies, però no seran els únics.

Castells avançava que el Campus s’ampliarà “en els propers mesos” per donar cabuda “a un miler d’estudiants”, una xifra que ningú no pensava assolir tan ràpid quan es van obrir les actuals instal·lacions, el 2014, fa només tres anys. En principi, l’objectiu era tenir entre quatre i cinc-cents estudiants, no el doble. A aquest pas, Igualada passarà a convertir-se en una ciutat universitària de ple dret, la qual cosa originarà també noves oportunitats en el camp econòmic, des de l’hostaleria fins al mercat de lloguer.

Cocapitalitat del Penedès

L’alcalde també va anunciar la seva intenció de demanar la “cocapitalitat” de la recentment creada Vegueria Penedès, però, sobretot “volem que la delegació territorial d’Indústria sigui a Igualada”. En concret, Castells es referia al departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, i les seves paraules es feien davant del conseller Jordi Baiget, que, d’altra banda, tornarà la setmana vinent a Igualada per assistir a la fira Bstim.

Jordi Puiggròs