L’Igualada HC es classifica per la Copa del Rei amb una golejada d’escàndol

25 de desembre de 2017

Partit espectacular de l’Igualada contra el conjunt de la Comunitat Valenciana que va valer als homes de Ferran López la classificació matemàtica per la Copa del Rei, a falta d’una jornada per finalitzar la primera volta. Els arlequinats van ser superiors en tot moment i no van deixar cap opció als alcoians.

L’Igualada va fer-se seu el partit des del primer minut, encara amb el 0 a 0 amb el marcador. Millor joc, més velocitat i la sensació de merèixer el primer gol, que va arribar al minut 14. L’autor, Oriol Vives, que estava firmant una gran actuació i va batre a Marc Grau amb un gran remat exterior. Elagi Deitg va evitar el que podria estat l’1-1 al minut 20 de joc, amb una gran aturada en un u contra u.

L’aturada del seu capità va donar ales a l’equip, que uns segons més tard va ampliar diferències amb un gol de Sergi Pla, també, amb un bon tir exterior. Al descans, amb 2-0, es presagiava un partit amb pocs gols, però res més lluny de la realitat: a la segona part es van anotar 10 gols, 6 l’Igualada i 4 l’Alcoi.

A la represa, l’Alcoi va reduir distàncies amb una jugada d’estratègia de Tutti Baieli. El curt resultat no va fer tremolar el plantejament de l’Igualada, que només tres minuts més tard es va tornar a avançar amb una falta directe executada magistralment per Sergi Pla, fet que a reconciliar l’equip amb l’efectivitat a pilota aturada (3-1). La segona part va ser un autèntic recital ofensiu dels arlequinats i l’Alcoi, que poc va poder fer per aturar el potencial dels homes de Ferran López.

Al minut 36, una gran jugada individual de Gerard Miquel va acabar amb el 4 a 1. Va ser el segon partit consecutiu amb gol de l’andorrà en la seva primera temporada a la màxima categoria de l’hoquei. Tot i que les faltes no van ser les protagonistes del partit, l’Alcoi va cometre la desena al minut 39, el que va donar a l’Igualada una altra falta directa. Sergi Pla, amb una gran confiança, va agafar la responsabilitat de tirar-la i va marcar, el que significava que el jugador de Vic anotava el seu segon hat-trick en una setmana. Amb 14 gols amb 14 partits, Sergi Pla ja és el cinquè jugador de l’OK Lliga que més gols marca.

Amb aquest marcador, l’Igualada va reduir una marxa, moment en que Maxi Oruste va aprofitar per marcar el 5 a 2. Però els arlequinats es van reactivar i van aconseguir dos gols en dos minuts, primer Roger Bars (45’) i després Tety Vives (47’). Amb el gol de Vives, Ferran López va fer debutar a l’OK Lliga al jove Oriol Prat. A pista, en aquell moment, jugaven el capità Elagi Deitg i Tety Vives, Roger Bars, Jordi Méndez i Oriol Prat, quatre joves formats al club.

L’Alcoi va reduir distàncies al minut 48, amb gols a pilota aturada. Primer, Tutti Baieli de penal i després Oruste de falta directa, per una targeta blava que va veure Méndez. Sobre la botzina, l’Alcoi va cometre la 15ª falta i ‘Tety’ Vives va anotar-la, firmant així un doblet.

El 8 a 4 classifica a l’Igualada per la Copa del Rei, que es disputarà a Lloret de Mar, del 22 al 25 de Lloret. L’Igualada, ara mateix sisè classificat, no serà cap de sèrie i el seu rival serà un dels quatre primers classificats: el Liceo, el Barça, el Reus o el Noia. Ferran López, tècnic de l’Igualada, va mencionar que “aquests jugadors es mereixen ser a la Copa del Rei. El 8 a 4 d’avui és un resultat, però darrere hi ha molt de treball que hem realitzat amb molta fatiga”.

L’Igualada descasarà fins el dia 2 de gener, quan reprendrà els entrenaments per preparar el partit contra l’Hoquei Lloret. A continuació, jugaran el partit de tornada de l’OK Cers contra el Lleida. López va ser clar i va dir que “anem a Lleida a guanyar-lo”.