L’Ateneu Cinema projecta el premiat llargmetratge documental “Tchindas”
L

30 de maig de 2017

La pel·lícula ha estat nominada als Oscar del cinema africà 2016, està dirigida per Pablo García i Marc Serena. Es podrà veure l’1 de juny (20h) a l’Ateneu amb entrada gratuïta i cinefòrum posterior.

Al món encara hi ha 70 països que castiguen amb penes de presó i de mort per motius d’orientació sexual i identitat de gènere. La situació és especialment delicada a l’Àfrica, on fins i tot s’han endurit les lleis en llocs com Nigèria o Uganda. L’excepció a aquesta trista norma es troba al Cap Verd, on hi viuen les dones trans més apoderades del continent. Les “tchindas” són les protagonistes del llargmetratge documental del mateix nom que es podrà veure el pròxim 1 de juny a les 8 del vespre a l’Ateneu Cinema d’Igualada.

Serà en una projecció amb l’entrada gratuïta que està inclosa dins dels actes pel dia Internacional contra la LGBTIfòbia que organitza per segon any la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD). L’objectiu és sensibilitzar sobre la diversitat sexual sota al lema “Transforma la mirada”.

El passi de “Tchindas” estarà acompanyat per una presentació i col·loqui posterior a càrrec del codirector de la pel·lícula, el manresà Marc Serena. La pel·lícula neix del llibre “Això no és africà! Un viatge d’El Caire a Ciutat del Cap a través dels amors prohibits” (La Magrana), una recerca en 15 països escrita en forma de crònica periodística que es podrà comprar abans i després del passi.

El documental està situat al Cap Verd, un arxipèlag d’illes a l’oest de l’Àfrica independent de Portugal des de 1975. La banda sonora és de la seva cantant més internacional, Cesária Évora, a qui Serena va conèixer 36 hores abans de la seva mort.

El rodatge va tenir lloc els dies previs al carnaval que s’hi celebra, considerat el millor del continent. L’estrena va ser al festival Outfest de Los Angeles i, des de llavors, ha rebut 10 premis en festivals internacionals i va ser nominada als AMAA Awards, els Oscar del cinema africà que l’any passat va tenir lloc a Nigèria. Una petita proesa en un país on, en algunes zones, l’homosexualitat es castiga amb pena de mort i on, des del 2014, projectar una pel·lícula com aquesta està tipificat com a delicte.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta