Vallbona celebra la Fira de la Garlanda dins de les Festes del Roser

95

En el marc de les Festes del Roser, Vallbona d’Anoia celebrarà diumenge 4 de juny de 10 a 15 h la Fira de la Garlanda, el mercat de botiguers i artesans del Roser. L’ajuntament de Vallbona aposta per aquesta Fira per posar en valor alguns dels trets més característics del municipi, com són la garlanda i els antics hostals del Camí Ral. Els objectius de l’activitat són la promoció turística del municipi, la dinamització del comerç local i posar en valor el patrimoni i els productes agroalimentaris de proximitat.

La garlanda que dona nom a la fira és un tortell típic de Vallbona d’Anoia que antigament s’utilitzava de postres en motiu de les Festes del Roser. Per això, les garlandes tenen molt protagonisme a la festa a la plaça de l’Església, amb el concurs de garlandes d’11 a 12 h i la rebuda del Garlander d’honor que enguany recau a Josep M. Guasch, pastisser igualadí. Una mica més tard, a les 13 h, es podrà fer un tast de la garlanda amb vi de Melis de Vallbona d’Anoia a la mateixa plaça, i es lliuraran els premis del concurs, a la garlanda més bona, la de recepta més innovadora i a la millor presentació.

D’11 a 15 h a l’Espai Vallbona Parada i Fonda, a la plaça de l’Església, també es podran comprar tiquets de degustació per poder tastar garlandes i les millors receptes i plats que preparen els restaurants, bars i establiments d’alimentació de Vallbona d’Anoia, acompanyat de copes de vi i cava, i de cervesa artesana.

A les 11, les 12 i les 13 h es faran sortides des de la carpa d’informació de “Visita Vallbona, parada i fonda”, per conèixer el passat del municipi amb una visita guiada. Vallbona d’Anoia va néixer del pas del Camí Ral d’Aragó on els viatgers hi feien parada i fonda per descansar i menjar en els seus trajectes entre Barcelona i Lleida. Les cases més antigues del municipi van ser construïdes a tocar del camí, a l’actual carrer Major, de les quals gran part eren fondes per als viatgers.

I de 10 a 15 h també hi haurà el Mercat de botiguer i artesans del Roser, la Mostra d’entitats de Vallbona d’Anoia i les portes obertes al nou Espai d’entitats, i la Trobada de puntaires i intercanvi de sobres de sucre.