L’Ajuntament requalificarà l’antic Kursal en el darrer ple del mandat

489

L’Ajuntament aprovarà el proper dimarts, en el darrer ple del present mandat municipal, l’aprovació de la modificació del Pla General Urbà corresponent a l’illa de l’antic cinema Kursal.

L’empresa Anoia Neimor SL ha estat la promotora de la reforma que es farà als antics cinemes, en una operació urbanística que contempla també una obertura cap al carrer Retir, doncs l’empresa ha comprat una de les finques que donen a aquest carrer. El projecte està signat pels arquitectes Albert Albareda i Carlos Pastor, amb la supervisió dels Serveis tècnics i jurídics municipals.

Segons diu l’expedient “la modificació puntual respon a la conveniència de transformar els usos de l’edifici, en desús des del gener de l’any 2014, quan els cinemes Kursal van tancar les seves portes, i així esborrar aquesta imatge d’abandonament i revitalitzar i potenciar l’entorn. En particular, en un entorn eminentment comercial, l’ús més adient per la planta baixa de l’edifici és el comercial, que és un ús admès a tota l’illa. Alhora, la transformació de l’equipament privat va acompanyada de la implantació d’habitatge de protecció pública en una de les zones més cèntriques de la ciutat i la creació d’un itinerari de vianants que enllaça el carrer de Sant Magí i el carrer del Retir, potenciant tot l’entorn més comercial del nucli urbà situat entre la plaça de Cal Font i les rambles.