L’editorial: Pensem-hi

51

El proper diumenge, tenim una cita amb les urnes. En aquesta ocasió, en les Eleccions Generals que serviran per a la constitució d’una nova legislatura al Congrés de Diputats i part del Senat. No cal ser massa intel·ligent per adonar-se que, vista la situació que viu el nostre país, aquests comicis tenen una gran importància.

Afortunadament, i per primera vegada en la història, l’Anoia té garantida -a menys que es produeixi un miracle- la presència de dues persones amb forta vinculació amb la comarca, en una de les cadires de la Cambra Baixa. És el cas de la republicana igualadina Carolina Telechea, que ja ha estat diputada els darrers mesos amb ERC, i la “de facto” número 1 per Junts per Catalunya per Barcelona, Laura Borràs. També té alguna possibilitat, si fem cas a algunes enquestes, l’igualadí Carles Cuerva, del PSC. Tot plegat situa el nostre territori en un bon punt de sortida respecte la seva representació al Congrés de Diputats de Madrid en el futur més immediat. Això és una gran notícia, que, esperem, es vegi traduïda en fets reals i no únicament paraules. Hi ha molts temes que tenen a veure directament amb competències estatals que afecten de ple als interessos de l’Anoia. Per exemple, una autovia A-2 que necessita urgentment una reforma exemplar. També la necessària expansió de la infraestructura ferroviària que descongestioni l’àrea metropolitana i especialment el port de Barcelona. Aquí és on l’Anoia i Igualada hi tenen a guanyar si les “peces” del tauler saben gestionar-ho adequadament.

Hem de pensar-hi. Inevitablement, hem de votar, no només pel nostre deure com a demòcrates, sinó també com a usufructuaris d’un sistema que viu a Espanya una crisi sense precedents. De nosaltres depèn mantenir l’esperança d’un món millor. Més ben dit encara, d’una Catalunya i una Anoia millor. No té cap sentit defensar els nostres drets i valors, i quedar-se diumenge vinent a casa. Votem, i fem-ho per Catalunya, per l’Anoia, i per un futur millor!