L’aeròdrom acollirà aquest dissabte la II Jornada d’Aviació Adaptada amb un centenar de persones discapacitades

27

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir demà dissabte 5 d’octubre a més d’un centenars de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al públic en general per a celebrar la segona Jornada d’Aviació Adaptada, un dia on les persones amb alguna discapacitat podran volar en avionetes, ultralleugers, trikes i vols a vela i sentir la sensació de moure’s sense barreres arquitectòniquesprovocant noves sensacions i empoderant-les per viure amb més plenitud enriquint les seves vides quotidianes. La jornada començarà a les 10 del matí i acabarà a les 6 de la tarda.

La Jornada d’Aviació Adaptada és la festa de la discapacitat i l’aviació, un dia on els dos mons s’uneixen per a que les persones amb algun tipus de discapacitat puguin gaudir del plaer de volar i perquè el públic en general prengui consciència de la importància de la integració d’aquest esport en persones amb discapacitat i dels efectes de benestar que els pot produir.

L’èxit de la jornada ja està assegurat i és que l’organització va obrir les inscripcions via web i al tercer dia ja s’havien omplert les 100 places, quedant molta gent en llista d’espera. Després de l’èxit de l’any passat i de la resposta d’aquest any, l’entitat es planteja fer créixer l’esdeveniment per a properes edicions. La implicació de l’aeroclub de Vol a Vela d’Igualada-Òdena ha estat un dels motius principals pels quals l’organització va decidir repetir la celebració a l’aeròdrom.

L’organització ha pensat un dia amb activitats per a tothom per gaudir d’un dia a l’aeròdrom ja sigui des del cel o des del terra. Tothom està convidat a participar a passar el dia entre avions i avionetes però també a gaudir de música, gastronomia, activitats familiars relacionades amb el món de l’aeronàutica i la discapacitat i fins i tot un monòleg.
Així, hi haurà servei de bar amb productes de la comarca i la possibilitat de dinar un menú amb paella que es cuinarà al mateix aeròdrom. També una zona de chill-out amb l’actuació d’un dj, un escenari amb un dinamitzador tot el dia i a les 4 de la tarda, un monologuista amb discapacitat oferirà el monòleg “Posa un discapacitat a la teva vida”. També hi haurà tallers infantils i una zona d’estands amb empreses que ofereixen serveis per a persones amb discapacitat.

Grup Àuria i ONCE, fent costat
Aquest any, una altra gran de les entitats del món de la discapacitat s’han sumat a la iniciativa donant el seu suport i col·laboració; l’ONCE. Per altra banda, el Grup Àuria repeteix la seva col·laboració i participa de manera molt activa en la iniciativa, tant el dia de l’activitat com durant l’organització.

Servei gratuït de transport
L’organització posa a disposició de tothom el servei gratuït de tres autobusos adaptats, dos que faran el trajecte des de Barcelona i un tercer que estarà tot el dia recollint persones des de diferents parades d’Igualada fins l’aeròdrom.

El servei de transport intern adaptat per a persones amb mobilitat reduïda tindrà la sortida a les 10 del matí a l’Estació d’Autobusos, passant per l’avinguda Pau Casals (Cementiri), avinguda Barcelona (Bonpreu, Banc Sabadell i Punto Blanco), avinguda Balmes, carrer Joan Maragall, plaça Catalunya (Moixiganguers), passeig Verdaguer (Correus i Antic Hospital) arribant a l’Aeròdrom uns 30 minuts més tard i començarà de nou el mateix recorregut fins a les 6 de la tarda, darrera sortida des de l’aeròdrom.