La co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin opta a guanyar el premi “Cuiner 2019” del Fòrum Gastronòmic

57

El Fòrum Gastronòmic, un dels esdeveniments més rellevants pel món de la cuina al país, busca el millor cuiner de l’any 2019. Entre els cinc finalistes s’hi troba la co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, la cuinera igualadina d’origen xinès que “practica una cuina d’extrema sensibilitat que busca el que és saludable amb un ampli repertori de gustos i contrastos”, tal com la descriuen en la candidatura del concurs. Els cuiners finalistes han estat proposats per un grup d’experts i crítics gastronòmics que han seleccionat els xefs més destacats de l’any.

El guanyador es decidirà en gran part per votació popular: un 70% del veredicte dependrà del vot que la ciutadania emeti a través de la web de La Vanguardia, mentre que el 30% restant el decidirà un comitè d’experts gastronòmics.

La xef igualadina competeix per ser la cuinera de l’any amb altres xefs com Isaac Monzó (Cal Trunfó, Les Torres d’Oristà), Sergi Ortiz (L’Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) i Pere Venturós (Terra, Berga).

En el darrer any, la xef Zhou Mengxin ha destacat per la seva participació en el certamen internacional de joves cuiners San Pellegrino Young Chef, classificant-se entre els 10 cuiners finalistes de la regió Ibèrica i Mediterrània i obtenint el premi San Pellegrino a la Responsabilitat Social. D’altra banda, el restaurant Somiatruites, sota la direcció a cuina dels xefs David Andrés i Zhou Mengxin, ha revalidat el distintiu Bib Gourmand de Michelin, que distingeix els restaurants que ofereixen una cuina d’altra qualitat a preus assequibles.