La Biblioteca fa un important donatiu de llibres en llengua catalana al Casal Català de Nantes

47

casal.jpg

La Biblioteca Central d’Igualada ha fet un important donatiu de llibres al Casal Català de Nantes, a França. Per mitjà del director de la revista digital Respostes.cat, s’ha fet arribar un lot de sis caixes de llibres, que inclouen novel·les i contes infantils, poesia, 25 volums de la Gran Enciclopèdia Catalana i 12 volums de la Història, política, societat i cultura dels Països Catalans. D’aquesta manera la Biblioteca i Respostes.cat col·laboren amb les entitats que defensen la cultura catalana arreu, com els casals catalans.
Amb aquesta iniciativa, Respostes.cat vol impulsar col·laboracions també amb d’altres casals catalans, per donar-los suport i establir lligams culturals. Precisament, en aquesta línia la publicació compta amb una secció dedicada als Casals Catalans que hi ha al món. El Casal Català de Nantes Tirant Lo Blanc es va crear el 2011.
La Biblioteca rep periòdicament donatius de llibres de particulars o altres institucions. En funció de les necessitats de la Biblioteca i de l’estat d’aquests donatius, o bé s’incorporen al fons propi de la Biblioteca o bé es fan arribar a casals, escoles o entitats diverses. Una altra sortida per aquests llibres que es reben i que la Biblioteca ja té és el Punt d’intercanvi, situat al vestíbul. En aquest espai que funciona des de fa anys els usuaris poden agafar lliurement els llibres que vulguin i emportar-se’ls cap a casa, sense necessitat de passar pel taulell de préstec.