Els igualadins Farrés Brothers guardonats amb un Premi Butaca 2016 per l’espectacle “Tripula”

50

La companyia igualadina Farrés Brothers ha guanyat el Premi Butaca amb Millor espectacle per a públic familiar amb Tripula. Els premis van ser lliurats diumenge al vespre en la gala d’entrega dels guardons del teatre català al Teatre Apolo de Barcelona.

Molt soroll per no res i Dansa d’agost són els dos espectacles triomfadors de l’última edició (la número 22) dels premis Butaca, atorgats per votació popular. La comèdia de Shakespeare convertida en musical per Àngel Llàcer i Manu Guix al Teatre Nacional de Catalunya i el drama rural produït per La Perla 29 han sigut els muntatges amb més distincions.

Aquest és el segon premi Butaca aconseguit per Farrés Brothers que en van guanyar un, ara fa uns anys, amb l’espectacle OVNI.

Tripula és un viatge estàtic dins un globus aerostàtic. Un espectacle per navegar fora del món, deixant-se endur per l’aire i la imaginació. Aquest no és el primer premis que ha rebut: ha estat guardonat amb el premi FETEN 2016 al millor espectacle d’espai no convencional. També amb el Premi Fira de titelles de Lleida 2015 a la Millor escenografia + Menció Especial del Jurat Internacional. Ha fet temporada al Teatre Nacional de Catalunya, a la sala Tallers, l’abril del 2016.

Pep Farrés, Jordi Palet i Jordi Farrés recollint el premi.

Pep Farrés, un dels components de la companyia, formada també per Jordi Palet i Jordi Farrés, mostra la seva “enorme satisfacció per aquest premi aconseguit, que no és res més que el reconeixement del sector a la nostra feina. Cal tenir en compte que el Premi Butaca és el premi de votació popular més important en el sector del teatre i per a nosaltres ens suposa una gran alegria”.

Tripula és un espectacle que a la nostra ciutat es va poder veure a la Mostra de Teatre del 2014 i que ha voltat molt per Espanya i Europa. La veu en off que en català i en castellà és la d’en Pere Arquillué, ha estat traduïda a diversos idiomes: italià, francès, euskera, alemany i ara en anglès (encara per estrenar).

Cristina Roma